Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vykradli predajňu v nákupnom centre a počas úteku havarovali. Polícia pátra po troch páchateľoch
Zdielať na

Vykradli predajňu v nákupnom centre a počas úteku havarovali. Polícia pátra po troch páchateľoch

BANSKÁ BYSTRICA/ZVOLEN / Polícia pátra po trojici páchateľov, ktorí v noci vykradli predajňu s mobilmi v banskobystrickom nákupnom centre. Rozbili sklo na výklade a brali iba drahé telefóny. Počas úteku havarovali. Opustené auto s ukradnutými evidenčnými číslami našli v poli pri Zvolene.

Išli na istotu, celé sa to udialo za pár minút. Výklad na prízemí nákupného centra rozbili ťažkým kladivom okolo štvrtej ráno. Zlodeji presne vedeli, po čo prišli. Rozbili vitrínu a ukradli drahé telefóny. "Krádežou a poškodením vznikla škoda za viac ako 20-tisíc eur," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. O čo nemali záujem, nechali na mieste. Podľa kamerových záznamov išlo o troch mužov. "Bolo začaté trestné stíhanie pre krádež," dodala Mária Faltániová.

Havarované auto našli v poli vo Zvolene

S krádežou zrejme súvisí havarované auto, ktoré našli nadránom vo Zvolene. Vo veľkej rýchlosti dostalo šmyk a po náraze do reklamného pútača skončilo v poli. Posádka zmizla. Na aute, ktoré je registrované v Bulharsku boli ukradnuté značky. Majiteľa auta, ktorému evidenčné čísla zmizli, zavolali policajti na miesto. "Ukradli mi z auta značky, nepríjemný budíček to bol ráno," opísal majiteľ. Posádka auta síce zmizla, no podľa informácií TV JOJ tam zabudli zapnutý mobil. Údaje z neho by mohli pomôcť pri vyšetrovaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy