Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na prvý pohľad záhadná smrť v koľajisku. Tragédiu v Smižanoch rozlúštili
Zdielať na

Na prvý pohľad záhadná smrť v koľajisku. Tragédiu v Smižanoch rozlúštili

SMIŽANY / Všetky spišskonovoveské policajné hliadky sa večer ponáhľali ku smižianskej železničnej zastávke. Od okoloidúcich mali hlásenú osobu ležiacu medzi koľajnicami. Policajti sa snažili všemožne zabrániť možnej tragédií. No neúspešne. Muž v koľajisku bol už bez známok života, už keď vyrážali. Všetko nasvedčovalo tomu, že Smižančana zrazil vlak, no vlaku nebolo.

Ľuďom prechádzajúcim cez priecestie sa naskytol pohľad na telo ležiace medzi koľajnicami. nemohli tušiť, že už je bez známok života. Záchranárom už neostávalo nič iné, iba konštatovať smrť. "Videli sme ako telo leží na koľajniciach," uviedol miestny. "43- ročný muž pri zrážke utrpel mnohopočetné devastačné poranenia nezlučiteľné so životom," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésárová. 

Policajti zistili, že ide o 43-ročného muža z neďalekej osady. Čo sa pri železničnej zastávke udialo, si nevedia vysvetliť ani jeho príbuzní. Hovorili, že hodinu pred jeho objavením, ešte spolu pili doma kávu. Kam mal Smižančan namierené nevedeli. "Vlak tu nestal vôbec," povedal obyvateľ. 

Neskôr túto záhadu policajti rozlúštili. Muža zachytil nákladný vlak smerujúci do Spišskej Novej Vsi. Jeho rušňovodič počul iba slabé buchnutie. No keďže na trati nič nevidel, pokračoval v jazde. "U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Presnú príčinu smrti určí nariadená pitva," uviedla Mésárová. 

Mužovi príbuzní samovraždu vylúčili, keďže na ňu nepoznali dôvod. Chlap podľa nich nemal žiadne problémy. "Bližšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Méserová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy