Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sekerou zabil päť psov. 40-ročný muž spoznal za ohavný čin trest
Zdielať na

Sekerou zabil päť psov. 40-ročný muž spoznal za ohavný čin trest

CHMINIANSKÉ JAKUBOVANY / 18 mesiacov za mrežami. Takýto trest dostal muž z obce Chminianske Jakubovany za smrť piatich psov. Zvieratá zabil sekerou a narobil z nich balíčky. Upozorňujeme, že nasledujúce informácie a zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Na videu je vidieť fotografie z policajného spisu. Medzi zaznamenanými stopami boli aj nádoby naplnené mäsom a inými zvyškami zo zabitých psov. V rukách mužov zákona skončil muž z obce Chminianske Jakubovany. Psov usmrtil údermi do hláv tupým koncom sekery. "Usmrtené psy následne vykrvil, stiahol z kože, časti tiel narezal a zabalil do sáčkov," uviedla Katarína Barinková z oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru. 

Vek psov sa zistiť nepodarilo. Sekerou im uštedril opakovane rany do hláv tak, že okrem iného im spôsobil mnohopočetné zlomeniny kostí v oblasti hlavy. "Uvedený trestný čin sa podarilo odhaliť, zadokumentovať a vyšetriť vďaka výbornej práci enviro policajtov a policajnej hliadky, ktorá ešte v auguste minulého roka obmedzila na osobnej slobode podozrivú osobu, ktorá v prístrešku nachádzajúcom sa v osade v časti Jarok utýrala minimálne piatich psov," dodala Barinková. 

Muž z Chminianskych Jakubovian bol obvinený z prečinu týrania zvierat. Ku skutku sa priznal aj pred súdom. 40-ročný muž odkráčal zo súdu nielen s dohodou o vine a treste ale aj so samotným trestom. Za mrežami strávi poldruha roka. "Sudca Okresného súdu Prešov rozsudkom uznal za vinného z prečinu týrania zvierat. Rozsudok je právoplatný," doplnila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Teraz už odsúdený muž pochádza z tej istej dediny, do ktorej už v minulosti smerovali stopy po stratenej sučke Aljašského malamuta. Ninu najprv niekto ukradol z dvora chalupy v Uzovciach pri Sabinove. Po niekoľkých dňoch našli policajti už len kožu psa v osade v Chminianskych Jakubovanoch. "Mi volala žena, že prišli policajti, že doniesli zvyšky," povedal majiteľ psa. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika našli v obci policajti zvyšky psa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy