Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zabíjal a porcioval psov. Sudca poslal muža do väzenia
Zdielať na

Zabíjal a porcioval psov. Sudca poslal muža do väzenia

Zdroj: Polícia SR -Facebook

PREŠOV / Sudca Okresného súdu v Prešove schválil 24. februára dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi Okresnou prokuratúrou Prešov a obvineným 41-ročným Valentínom H. z Chminianskych Jakubovian v okrese Prešov. Uznal ho tým za vinného z prečinu týrania zvierat a odsúdil ho na trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne. Informovala o tom polícia SR na sociálnej sieti.

Odsúdený údajne údermi do hláv silnej intenzity tupým koncom sekery usmrtil piatich psov presne nezisteného veku. Údery spôsobili rozsiahle devastačné poranenia mozgov psov s vnútrolebečným krvácaním, ako aj početné zlomeniny kostí v oblasti hlavy. Usmrtené psy následne vykrvil, stiahol z kože, časti tiel narezal a zabalil do vreciek.

"Uvedený trestný čin sa podarilo odhaliť, zadokumentovať a vyšetriť vďaka výbornej práci enviropolicajtov a policajnej hliadky, ktorá 29. augusta 2022 obmedzila na osobnej slobode podozrivú osobu Valentína H., ktorá v prístrešku nachádzajúcom sa v osade v časti Jarok utýrala minimálne piatich psov," napísala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy