Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V osade vypukol požiar. Obyvatelia sa ocitli bez strechy nad hlavou
Zdielať na

V osade vypukol požiar. Obyvatelia sa ocitli bez strechy nad hlavou

SVINIA / V osade (okr. Prešov) na východnom Slovensku vypukol v noci požiar. Horeli tam provizórne príbytky postavené vedľa seba a požiar sa veľmi rýchlo šíril. Desiatky obyvateľov sa ocitli bez strechy nad hlavou.

Takto to vyzeralo v osade, kde v noci vypukol požiar. V unimobunkách, ktoré zachvátili plamene, spali desiatky ľudí. "Kričali vonku, že horí bunka a my sme sa zobudili, že horí. Všetci sme utekali von," ozrejmili obyvatelia Svinej.

Na miesto dorazili dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Pre hustý dym zasahovali v dýchacích prístrojoch. "Zasahujúcim hasičom sa podarilo v priebehu troch hodín požiar zlikvidovať za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie," povedala Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove."Boli tam veľké plamene," uviedla obyvateľka Svinej. 

12 unimobuniek úplne zhorelo. O strechu nad hlavou prišlo približne 80 ľudí, vrátane malých detí. "Nemajú teraz kde žiť, všetko im zhorelo, jedlo nemajú a ani ošatenie," dodala obyvateľka.

Desiatkam z nich pomohla s dočasným ubytovaním obec. Prichýlili ich zatiaľ v miestnej základnej škole a poskytli im aj stravu. "Budeme musieť riešiť nejakým spôsobom, buď v komunitnom centre, v škole, budeme hľadať riešenia," ozrejmil Juraj Beliš, zastupujúci starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy