Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neznámi zlodeji spôsobili majiteľom Vianočného domu takmer 20-tisícovú škodu. Ukradli materiál, ostatné veci zničili
Zdielať na

Neznámi zlodeji spôsobili majiteľom Vianočného domu takmer 20-tisícovú škodu. Ukradli materiál, ostatné veci zničili

POPRAD / Takmer 20-tisícovú škodu spôsobili vandali majiteľom Vianočného domu v Batizovciach. Zatiaľ neznámi zlodeji ukradli rôzny materiál a to, čo nevzali zo sebou, zničili.

Neuveriteľná spúšť ostala po nájazde bezcitných vandalov za Vianočným domom v Batizovciach. To, že niečo nie je v poriadku, si v nedeľu všimla dcéra majiteľky. Hneď zavolala mame. To, čo mama videla, sa nedá vyjadriť slovami. Všetko bolo zničené, rozbité, porozhadzované. 

Časť roka vo fóliovníku pestuje rodina nádherné kvety, v zime slúži ako sklad najrôznejšieho materiálu pre Vianočný dom, ktorý navštevujú ľudia z celého Slovenska a zahraničia. 30 rokov podnikania je odrazu preč. "Tá naša celoživotná robota takto skončila," povedala poškodená majiteľka. 

"Neznámy páchateľ odcudzil vianočné stromčeky rôznych rozmerov, rôzne vianočné a veľkonočné ozdoby, materiál, gril, altánky a iný záhradný materiál," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Niektoré veci sa mali nájsť v neďalekej osade. Ďalšie okolnosti prípadu preveruje polícia. Rodina nikdy s neďalekou komunitou problém nemala. Teraz uvažuje o stavbe betónového oplotenia. Majiteľka požiadala o pomoc aj europoslanca Petra Polláka a verí, že vinníci budú odhalení a potrestaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy