Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sofia Mercedes si na súde vypočula rozsudok za podvody na seniorkách
Zdielať na

Sofia Mercedes si na súde vypočula rozsudok za podvody na seniorkách

ŽILINA / 39-ročná žena z Lučenca si na Žilinskom okresnom súde vypočula rozsudok za viaceré podvody na seniorkách. Páchala ich na rôznych miestach Slovenska. Snažila sa ukryť v zahraničí, ale policajti na ňu vydali európsky zatykač.

​Sofia Mercedes je jednou z tých, ktorí pri svojich podvodoch používali klasický trik pod legendou vnuk. "Poškodenej osobe zavolajú, že vnuk spáchal dopravnú nehodu, a ak nechcú aby bol treste stíhaný, musia poskytnúť finančné prostriedky," uviedol prokurátor Marcel Gondžur. Odsúdená žena chodila za penzistkami, aby od nich brala peniaze. "Seniori sú ľahko ovplyvniteľní a vo väčšine prípadov vyhovejú páchateľom," doplnil prokurátor.

Sofia Mercedes bola odsúdená nielen za tri prípady, kedy sa jej podarilo peniaze získať, ale aj za dva ďalšie, kedy dôchodkyne o svoje peniaze neprišli. "Klientka svoje konanie oľutovala. Išli sme do vyhlásenia viny," uviedla Patrícia Urbanová, obhajkyňa odsúdenej ženy. Od starších žien zinkasovala 16,5 tisíc eur. Jednej Žilinčanke ale vrátila 5,5 tisíc, ktoré od nej prevzala. "Poškodená, ktorá bola prítomná na hlavnom sa všetkým poďakovala za to, ako to skončilo," povedal Gondžur.

"Škodu uhradila. Tieto skutočnosti súd zobral do úvahy," povedala Urbanová. Súd žene uložil nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere troch rokov a šesť mesiacov. "Klientka nevyužila svoje právo a nepodala odvolanie," doplnila Urbanová. Rozsudok nadobudol právoplatnosť ihneď v súdnej sieni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy