Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dom opakovane vykrádali tí istí páchatelia. Nikto ale nevie, kde sú
Zdielať na

Dom opakovane vykrádali tí istí páchatelia. Nikto ale nevie, kde sú

ROVNÉ / Po každej návšteve mladíkov v dome vždy niečo chýbalo. Vyšetrovanie odhalilo, že ho opakovane vykrádali tí istí páchatelia. Polícia ich obvinila, no nik nevie, kde sú.

​Páchatelia vo veku 22 a 16 rokov kradli v jednom z rodinných domov v obci Rovné. Chlapci vchádzali do rodinného domu vždy tak, že pretlačili uzamknuté vchodové dvere. Miestni netajili prekvapenie. "My sme tu nikdy nemali problém s Rómami, veď do školy sme s nimi chodili, rástli sme s nimi. Že by kradli, to nie. Možno, že tá generácia je už iná," uviedla miestna obyvateľka.

"Nevidno ani nepočuť, že by tu kradli. To dajakí cudzí, keď už," povedala miestna obyvateľka. Podľa polície sú ale obaja obyvateľmi obce. "Vzali televízor aj s diaľkovým ovládačom a odišli preč. Neskôr ešte toho istého dňa sa do domu vrátili a odniesli si hifi vežu s reproduktormi a opäť odišli preč," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

"Išli na istotu. Museli mať vyhliadnuté, že nie sú dlhodobejšie doma," vyjadrila sa miestna. Tieto návštevy sa im zapáčili a do domu sa o niekoľko dní vrátili opäť. Vzali sedem fliaš alkoholu rôznych značiek. Štáb TV JOJ bol na adrese, kde kradli a hľadal aj páchateľov. Nik z príbuzných mu ale nevedel povedať, kde sa nachádzajú. "Ja sa nevyjadrujem, ja som tu nebola. Nemám s tým nič spoločné," poprela príbuzná obvinených.

"Viem o tom, ale nebol som vtedy doma. Bol som v zahraničí," uviedol príbuzný obvinených. "Na základe získanej dôkaznej situácie bolo týmto miestnym chlapcom vznesené obvinenie z trestného činu porušovanie domovej slobody a z trestného činu krádeže," doplnila Ligdayová. Majiteľ vzniknuté škody vyčíslil na viac ako 800 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy