Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Sexuálneho násilia sa mal dopustiť voči matke svojich detí. Ženu pred agresorom zachránila ich dcéra
Zdielať na

Sexuálneho násilia sa mal dopustiť voči matke svojich detí. Ženu pred agresorom zachránila ich dcéra

HORNÝ ZEMPLÍN / Hoci na muža z Horného Zemplína prokurátor podal obžalobu pre sexuálne motivovaný skutok, sudca ho napokon uznal za vinného z iného skutku.

"Volala som o pomoc, moja dcéra pribehla, skočila mu na chrbát. Ten človek mi v noci vyliezol na balkón, vyhrážal sa, že ma zabije. Ja sa ho neskutočne bojím. Zakazoval mi chodiť vonku s deťmi, zakazoval mi vychádzať z bytu," vyjadrila sa poškodená. Skončil síce v cele, no do väzby ho sudca neposlal. Ponechal ho na slobode s viacerými obmedzeniami. K poškodenej sa nesmel priblížiť na vzdialenosť menej ako päť metrov a ani ju nijak kontaktovať. Zároveň dostal zákaz požívať alkohol a iné návykové látky. Svoje konanie nekomentoval. Po mesiacoch vyšetrovania sa posadil na lavicu obžalovaných.

Na súde nasledovalo dokazovanie a výsledkom bolo, že trestný súd právnu kvalifikáciu skutku zmenil. Prokurátor muža pôvodne obžaloval zo zločinu sexuálneho násilia. Súd muža ale napokon uznal za vinného z iného trestného činu. "Súd uznal obžalovaného za vinného z prečinu obmedzovanie osobnej slobody, za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní jedného roka s podmienečným odkladom výkonu uloženého testu na skúšobnú dobu 40 mesiacov," vysvetlila hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová.

Toto rozhodnutie právoplatné nie je. Odvolala sa prokurátorka. Vo veci bude konať krajský súd. Poškodená žena štábu TV JOJ povedala, že deti niesli veľmi ťažko obavu, že by ich otec mohol skončiť za mrežami. Po tomto rozsudku sa im uľavilo. "Skôr som nechcela, aby išiel do toho väzenia, keďže deti z toho boli poslednú dobu vystresované," uviedla poškodená. Podľa jej slov sa správanie muža zmenilo. Deti si pravidelne bráva. "Odkedy nepije, tak je normálny. Samozrejme, že sa tešia k nemu. Už ma nekontaktuje, ani telefonicky, ani nechodí za mnou. Úplne je to v pohode," uviedla na záver poškodená.

Súvisiace články