Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Muž dlhodobo mlátil svoju družku a psychicky jej ubližoval. Žena navyše čaká jeho dieťa
Zdielať na

Muž dlhodobo mlátil svoju družku a psychicky jej ubližoval. Žena navyše čaká jeho dieťa

PRIEVIDZA / Bil ju do tváre, vykrúcal jej ruky a vyhrážal sa jej zabitím. Toto je len zlomok toho, ako sa podľa polície správal 30-ročný Handlovčan k svojej družke. Týrať ju mal niekoľko rokov a neprestal ani po tom, ako s ním otehotnela.

30-ročný muž, ktorého eskortovali na prievidzský okresný súd by sa mal o tri týždne stať otcom. Vyzerá to tak, že pri pôrode nebude. V tom čase bude totiž sedieť za múrmi ilavskej väznice. "Obvinený muž mal od presne nezisteného obdobia od marca roku 2021 do marca 2023 v jednom z bytov v Handlovej spôsobovať fyzické a psychické utrpenie svojej mladej, 25-ročnej družke a to aj v čase, keď je tehotná," uviedla Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne. 

Agresívny bol najmä pod vplyvom alkoholu

"Bil ju do tváre, vykrúcal jej ruky a vulgárne jej nadával," dodala Elena Antalová. "Hádali sme sa, ale nedokopal som ju, dal som jej facku. Keď jej vadí, že pijem, pôjdem aj na protialkoholické," vyjadril sa obvinený. V minulom roku ho policajti riešili dvakrát. V oboch prípadoch napadol svoju družku. Nezmenil ho ani pobyt vo väzení. Tam sa dostal pre násilnú trestnú činnosť. Po tom, ako vyšiel na slobodu, s ním družka otehotnela. Podľa polície ju týral ďalej. "Počas posledného útoku mal svojej družke povedať, že ak sa nevráti z obchodu do 10 minút, alebo pôjde k svojej matke, tak ju zabije, lebo sa basy nebojí," vysvetlila Antalová.

Žena sa bála, že svoje vyhrážky splní

Zavolala policajtov a tí ho zadržali. Obvinili ho zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. "Ja som ju netýral. Za tri týždne ide rodiť, nie je nič kúpené, kto jej s tým pomôže," uviedol obvinený. V pojednávacej miestnosti sa dlho nezdržal. Do pol hodiny bolo jasné, že putuje do väzby. "Obvinenému za uvedený zločin v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov," vysvetlila Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy