Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragická nehoda na železničnej trati: O život prišla 36-ročná žena
Zdielať na

Tragická nehoda na železničnej trati: O život prišla 36-ročná žena

LUŽIANKY (OKR. NITRA) / 36-ročnú ženu zrazil 5. marca popoludní vlak. Stalo sa to v Lužiankach neďaleko Nitry. Regionálny expres smeroval z Nitry na Trnavu. Vo vlaku sedeli desiatky cestujúcich.

K nešťastiu došlo asi 500 metrov od železničného priecestia. Práve tadiaľ prechádzal regionálny expres. 36-ročná žena skočila do koľajiska rovno pred prichádzajúci vlak. Rušňovodič aj napriek trúbeniu a použitia rýchlo brzdy už zrážke zabrániť nedokázal.


Na miesto smerovali policajti a záchranári

Lucia ale bola na mieste mŕtva. "Zistili sme, že došlo k zrážke osoby a vlaku, ktorá sa neoprávnene, nachádzala v koľajisku," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Nitra, Martin Svorad. Vo vlaku sedelo zhruba 38 cestujúcich, nikto z nich sa našťastie nezranil. Cestujúcich evakuačný autobus odviezol na vlakovú stanicu do susedných Zbehov. Na trase bola zabezpečená náhradná autobusová doprava. Okolnosti tragickej zrážky polícia vyšetruje. "V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy