Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Falošný lekár, ktorý sa vydával za pravého čaká na konečný verdikt
Zdielať na

Falošný lekár, ktorý sa vydával za pravého čaká na konečný verdikt

BRATISLAVA / Kauza falošného lekára sa po rokoch blíži do finále. Ivan Biháry, ktorý sa vydával za lekára si najbližšie vypočuje rozsudok. Spolu s ním aj falošná zdravotná sestra Vanesa. Dvojicu vinia z toho, že podávali lieky chorým starčekom a starenkám. Za záhadných okolností potom zomrela takmer 30-tka seniorov. Niektoré telá museli exhumovať. Dokazovanie sa pred súdom 3. marca skončilo.

Na súde sa prehrávali aj tieto videonahrávky a Biháry sa počas toho na nich zabával. Nahrávku, na ktorej spieva a tancuje okomentoval slovami, že je vtipný a veselý človek. Nakoniec to zaklincoval tým, že sa otočil smerom k novinárom a ukázal prstom aj na hodinky, ktoré mal na ruke keď pichal ľuďom injkekcie. V minulosti totiž tvrdil, že na videu nie je on. Keď sme mu vtedy ukázali zábery s hodinkami, ktoré ho usvedčujú, tak zmenil rétoriku. "Hodinky mám, aj prsteň, tak potom ste na tom videu. A čo keď som?" povedal Ivan Biháry, obžalovaný. 

Okrem videí prokurátor čítal prepisy z odposluchov, či celý zoznam liekov, ktoré zhabala polícia v zariadení pre seniorov. Napriek tomu falošný lekár tvrdí, že lieky nepichal. "Sestrička to natiahla a ja som to vlastne len posunul, lebo ona sa podala," doplnil Biháry. Ešte k tomu dodal, že sa nehral na lekára a prokurátor čítal nezmysly.  

Biháry dnes prišiel aj s novou verziou toho, prečo chodil oblečený ako doktor. Vraj to bolo kvôli bacilom. Biháry sa dokonca obraňoval a mal dôvod na to, prečo chodil oblečený ako lekár: "Ja som bol prezident správnej rady a ja som chodil v čistom lebo tam bolo veľa baktérií a mikróbov. Svoje veci som si odkladal a to som si obliekal," dodal. 

Zaujímavé vysvetlenie má aj na to, prečo sa jeho meno pýšilo s lekárskymi titulmi za menom aj pred menom. V skutočnosti, ale vyštudoval kuchárčinu. "To nie je moje písmo. Pôjdeme na daktiloskopiu písma," odpovedal obžalovaný. Mal mať aj internetovú stránku, no vinu nezvalil na seba ale na ostatných: "To si založte aj vy takú stránku, však to mi urobili tí cigáni špinaví," dodal. 

Spolu s Bihárym je obžalovaná aj Vanesa. Tá najprv v zariadení pracovala ako upratovačka. Neskôr z nej falošný lekár spravil sestru. Podľa svedkov v zariadení chorí dôchodcovia častokrát hladovali. Nechýbal alkohol, drogy a bujaré oslavy. 30-teho marca majú odznieť záverečné reči a padnúť by mal aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy