Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípadov, keď alkohol dokáže ovplyvniť správanie vodiča, je stále viac
Zdielať na

Prípadov, keď alkohol dokáže ovplyvniť správanie vodiča, je stále viac

TRENČÍN / Zdá sa, že opití vodiči z našich ciest len tak ľahko nezmiznú. Policajti na dennom poriadku odhaľujú ďalších a ďalších previnilcov tak, ako v Trenčianskom kraji. Sudcovia riešili aj dva kuriózne prípady muža a ženy, v ktorých zohral hlavnú úlohu práve alkohol za volantom.

O tom, ako dokáže príliš veľa skonzumovaného alkoholu ovplyvniť schopnosti vodiča viesť vozidlo, sa na vlastnej koži presvedčila aj 35-ročná Júlia z Ukrajiny. Pri vychádzaní z križovatky namiesto jednotky zaradila spiatočku. "Vodička Ford Focus stála s vozidlom na hranici križovatky, pričom za ňou zastavil vodič s vozidlom s asi metrovým odstupom. Následne začala vodička cúvať, následkom čoho došlo k zrážke oboch vozidiel," vyjadrila sa Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Na prekvapenie všetkých mladá Ukrajinka z miesta nehody odkráčala preč. Spravodlivosti ale neušla. "Policajti z Obvodného oddelenia Dubnica nad Váhom vodičku ale v krátkom čase stotožnili a podrobili dychovej skúške. Krátko pred 10-tou hodinou nafúkala až 2 promile alkoholu," doplnila Kuzmová. 

Po tom, ako Júlia vytriezvela, ju z policajnej cely eskortovali na súd, kde sa dozvedela svoj trest za jazdu v opitosti. "S prihliadnutím na poľahčujúce okolnosti, že obvinená sa k spáchaniu trestného činu priznala, úprimne ho oľutovala a pred spáchaním trestného činu viedla riadny život, uložil sudca obvinenej podmienečný trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace so skúšobnou dobou jeden rok a trestom zákazu činnosti viesť motorové vozidla na obdobie dvoch rokov," povedal Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

Niekoľko rokov si za volant nesadne ani tento muž. 36-ročný Martin sa opil na diskotéke v obci Dolné Srnie, odkiaľ odišiel na kamarátkinom aute bez jej vedomia. Už po pár metroch skončil s vozidlom v kríkoch vedľa cesty. "Opakovaná dychová skúška po 20-tich minútach ukázala hodnotu 2,8 promile alkoholu," dodala Kuzmová. "Zároveň obvinenému sudca uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu na obdobie päť rokov," doplnil Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy