Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obťažoval a obchytkával bezdomovkyňu. Viackrát odsúdenému sexuálnemu recidivistovi hrozí doživotie
Zdielať na

Obťažoval a obchytkával bezdomovkyňu. Viackrát odsúdenému sexuálnemu recidivistovi hrozí doživotie

ČADCA / Na Okresnom súde v Čadci sa za krádež spovedal muž, ktorému za iné trestné činy hrozí až doživotie. Výnimočný trest môže dostať za to, že podľa obžaloby si násilím vynucoval na ženách sex. A okrem toho už v minulosti bol odsúdený za vraždu svojho suseda.

Kysučan Miloš sa pred sudkyňou spovedal za to, že podľa polície ukradol bezdomovcovi mobil za 120 eur. Tomuto skutku predchádzal ostrý konflikt, keď okradnutý muž bránil svoju kamarátku bezdomovkyňu, ktorú Miloš začal obchytkávať a obťažovať. Miloš mal muža bez domova surovo zbiť a vytrhnúť mu mobil z ruky, keď volal na tiesňovú linku. Obžalovaný muž tvrdí, že to je zo strany bezdomovkyne len jej pomsta, lebo v minulosti zmlátil jej manžela. "Je obžalovaný z prečinu krádeže, tento skutok popiera," uviedol obhajca obžalovaného muža Juraj Štrbák.

Sudkyňa zatiaľ v tomto prípade nerozhodla a zrejme tak urobí až potom, keď bude Miloš definitívne odsúdený v inej kauze. "V jednom človeku sa stretla vážna porucha osobnosti a sexuálna deviácia. Bohužiaľ, aj intelekt nie je veľmi vysoký," vyjadrila sa súdna znalkyňa z odboru psychiatrie a sexuológie Danica Caisová. V lete minulého roka bol tento recidivista odsúdený za to, že podľa obžaloby dobil a znásilnil bezbrannú ženu, keď kráčala po chodníku pod lesom. "Tento skutok spáchal po tom, čo bol už dvakrát odsúdený za zločin znásilnenia a sexuálneho násilia," dodal sudca Michal Mravec. Sudca teda uplatnil zásadu trikrát a dosť a nadelil mu doživotie. Miloš sa proti verdiktu odvolal a Krajský súd v Žiline ho následne zrušil. Prípadom sa teda znova zaoberá Okresný súd v Čadci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy