Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pre nespokojnosť s vyšetrovaním jej prípadu posprejovala dve policajné budovy. Viktória prehovorila
Zdielať na

Pre nespokojnosť s vyšetrovaním jej prípadu posprejovala dve policajné budovy. Viktória prehovorila

MICHALOVCE / Do redakcie sa nám ozvala Viktória, ktorá minulý víkend posprejovala dve policajné budovy v Michalovciach. Ide o študentku výtvarného umenia s diagnózou autizmu, ktorá sa mala stať obeťou sexuálneho násilia.

"Mám posttraumatickú stresovú poruchu a Aspergerov syndróm," uviedla pre TV JOJ Viktória. Viktória sa ku všetkému priznáva, obsah textu súvisí s traumou, ktorú nedávno zažila. "Ma donútil k istému aktu a teda tým sa to považuje za sexuálne násilie. Tým pádom mu hrozilo 5 až 10 rokov," vysvetlila.

Prípad bol nahlásený na polícii. Mladá žena poskytla ako dôkaz nahrávku s priznaním páchateľa. Muž to potvrdil aj v zápisnici z operatívneho výsluchu. "Dala som video, na ktorom sa priznal. Potom som mala svedka, ktorý povedal, že príde vypovedať, no oni ho nevypočuli," opísala Viktória. Nasledovalo znalecké dokazovanie a trestné stíhanie bolo nakoniec zastavené. Viktória neuspela ani po viacerých odvolaniach. "Podľa výsledkov vyšetrovania, nebol dôvod na postupenie veci a skutok nie je trestným činom," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová.

"Riešil to aj ústavný súd, ale nakoniec z toho nič nebolo," dodala Viktória. Z výsledku a priebehu vyšetrovania prišla frustrácia. K diagnóze autizmu sa pridali aj lieky na poruchu spánku. Študentka tak vzala do ruky sprej a zanechala na policajných budovách odkaz. Keďže sa Viktória pod svoju prácu podpísala, policajti ju našli veľmi rýchlo. Za svoje konanie ale necíti žiadnu vinu. "Škoda v tomto prípade pre Okresné riaditeľstvo v Michalovciach nevznikla žiadna. Vec preto michalovskí policajti objasňujú ako priestupok proti majetku," dodala Ivanová. "Bolo to síce asi zapríčinené aj tými tabletkami, ale myslím, že by som to spravila znova," skonštatovala na záver Viktória.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy