Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dieťatko údajne zranili padajúce dvere, otec tomu ale neverí. Prípad vyšetruje polícia
Zdielať na

Dieťatko údajne zranili padajúce dvere, otec tomu ale neverí. Prípad vyšetruje polícia

FIľAKOVO - Policajti vyšetrujú prípad zraneného chlapčeka. Ani nie dvojročný Paľko je zverený do starostlivosti matky a často sa o neho stará aj jeho otec. Bol práve pri svojej mame, keď došlo ku nešťastiu. Verzia mladej ženy je, že dieťatko zranili padajúce dvere.

Chlapček so škaredou ranou na tvári, Očko modré a napuchnuté tak, že nevie ho ani poriadne otvoriť. Fotku zraneného Paľka poslala jeho matka bývalej svokre. "Hej, poslala fotku. Že aj ona má tuto modrinu. A čo povedala? Že čo sa stalo malému. Spadli na ňu dvere, tak povedala. Ale ja som neverila," uviedla stará mama dieťaťa. Ihneď sadla do auta, vyzdvihla zúboženého vnúčika a zamierila na políciu. Odtiaľ mu privolali pomoc. "A keď ja tam nejdem, tak zomrie. To je veľmi smutné. To je veľmi smutné," dodala stará mama. 

Zraneného, ani nie dvojročného chlapčeka priviezli do nemocnice záchranári. Odtiaľto ho prepustili až po desiatich dňoch. Počas tejto doby sa jeho biologický otec snažil na úradoch o to, aby chlapčeka do starostlivosti zverili jemu. Tvrdí, že u nich tak – či tak trávi viac času ako s matkou. A stále sa obávali, v akom stave od nej príde. "Veľmi sa bojím, že sa naspäť dostane k matke," povedal otec dieťaťa. 

Virginia ale nakoniec podpísala čestné prehlásenie, že súhlasí, aby si ho z nemocnice vyzdvihol otec. Pár dní na to sa všetci stretli na súde. Súd predbežným rozhodnutím zveril nateraz chlapčeka do starostlivosti svojho otca, matka ho môže navštevovať. Ďalšie pojednávanie bude o mesiac. Prípad bude vyšetrovať aj polícia. Na základe lekárskej správy začnú trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. "Pýtal som sa jej, že ako sa to stalo. Že kto ho zbil," doplnil otec. Mimo kamery aj nám povedala verziu o dverách. No ako sa to stalo, podľa jej slov nevidela. Bola totiž v obchode. Keď sa vrátila, chlapček vraj už krvavý ležal na zemi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy