Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž odstavil auto a šiel pomôcť k dopravnej nehode. Medzitým do vozidla narazila ďalšia vodička
Zdielať na

Muž odstavil auto a šiel pomôcť k dopravnej nehode. Medzitým do vozidla narazila ďalšia vodička

PTIČIE / Kuriózna nehoda sa odohrala pri obci Ptičie na Zemplíne. 28-ročný vodič odstavil auto na krajnici a utekal na pomoc posádke vozidla, ktoré vyletelo z cesty a skončilo na lúke medzi koňmi. No kým on pomáhal, do jeho odstaveného auta narazilo ďalšie vozidlo. Šoférovala ho 21-ročná žena, ktorá podľa polície nesledovala situáciu na ceste. Skončila v nemocnici.

Stalo sa to na ceste medzi Humenným a Ptičím. Bolo krátko pred treťou popoludní, keď tu mierili všetky záchranné zložky. Zničené skončili hneď tri vozidlá. "Vozidlo Peugeot vedené 21-ročnou vodičkou, nesledovala situáciu v cestnej premávke a pri brzdení narazila prednou časťou do odstavenej škodovky," povedal Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. 

Tú odrazilo o niekoľko desiatok metrov ďalej. Vodič, ktorý šoféroval, tam auto neodparkoval bezdôvodne. "28-ročný vodič škodovky vozidlo odstavil, pretože išiel poskytovať pomoc havarovanému vozidlu BMW, ktoré bolo mimo komunikácie na lúke," dodal Džobanik. Tento vodič riadenie nezvládol, z cesty vyletel a skončil na lúke pri koňoch. K zraneniu zvierat, našťastie, nedošlo.

Pomoc záchranárov potrebovala žena, ktorá vozidlom narazila do odstaveného auta. "Pri dopravnej nehoda sa zranila žena. Udávala bolesti krku. Záchranári ju po ošetrení previezli do nemocnice," povedala hovorkyňa Operačného strediska Záchranného zdravotného strediska Alena Krčová. 

U všetkých zúčastnených dopadla dychová skúška s negatívnym výsledkom. Škody, ktoré pri nehode vznikli, sa vyšplhali na tisícky eur. Účastníci nehody kolíziu komentovať nechceli. "Na poškodených vozidlách vznikla škoda dovedna vo výške 8-tisíc eur," uzavrel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy