Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
23-ročný chodec neprežil zrážku s osobným autom. Zraneniam podľahol priamo na mieste
Zdielať na

23-ročný chodec neprežil zrážku s osobným autom. Zraneniam podľahol priamo na mieste

SEČOVCE / V piatok 24. februára približne o pol šiestej večer došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život chodec. 60-ročný vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo značky Land Rover, po ceste v Sečovciach v smere do Michaloviec z doposiaľ nezistených príčin s autom zachytil 23-ročného chodca.

​Informovala o tom košická polícia na svojom Facebooku. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol. "Dychová skúška, ktorej počas dokumentovania dopravnej nehody policajti podrobili vodiča, nepreukázala prítomnosť alkoholu v jeho dychu. Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok u nebohého chodca bola nariadená pitva," informovala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová.

Po zdokumentovaní dopravnej nehody policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Kto v tomto prípade pochybil a akou mierou k dopravnej nehode prispel, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Ivanová. Polícia zároveň vodičov upozornila, aby predvídali a venovali zvýšenú pozornosť miestam, na ktorých sa môžu pohybovať chodci. Tým zas odporúča používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy