Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Iba 14-ročný chlapec robí neplechu. Problém rieši starosta obce
Zdielať na

Iba 14-ročný chlapec robí neplechu. Problém rieši starosta obce

RATKOVÁ/REVÚCA / Neplechu v Ratkovej robí iba 14-ročný chlapec. Ten je obvinený už v štyroch prípadoch. Väčšinou ide o krádeže. Starosta už problém rieši nielen s políciou, ale aj so sociálnymi kurátorkami. Dúfal, že sa podarí umiestniť ho do príslušného zariadenia. Tínedžer ale nateraz zostáva doma.

"Vytlačil okná a vošiel do obývacej miestnosti," vysvetlil Roman Chicho, starosta Ratkovej. Starosta ukázal na videu, ako sa iba 14-ročný školák dostal do cudzieho bytu. Chcel ukradnúť zlato, majiteľ ho ale prichytil na mieste. Sedel na gauči a pozeral film pre dospelých. "Zľakol som sa, lebo svetlo bolo zhasnuté," ozrejmil okradnutý muž

Problémový tínedžer sa neštítil okradnúť ani vlastnú rodinu. Z domu svojho strýka odcudzil peniaze. Vlámal sa aj do historickej budovy múzea, tú obkľúčili až do príchodu polície. Vošiel aj na pozemok ďalšieho obyvateľa obce. "Tu sa tiež dostal do dvora, majiteľ domu ho videl, prichytil ho, do privolania hliadky ho držal," dodal Chicho.  "Ja mu to vysvetľujem, že to nesmie robiť," povedal otec obvineného chlapca. "Mu dačo preskočí, v hlave dačo nemá v poriadku, musí sa liečiť," doplnil. 

Otec priznal, že už v minulosti mali s chlapcom termín u psychológa. Tam nešli. Nemali totiž peniaze na autobus. "Chlapec je už obvinený v štyroch prípadoch, trikrát za porušovanie domovej slobody a 1x za krádež. Vyšetrovanie prípadov pokračuje," vysvetlila Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici.

Stíhajú ho na slobode a starosta má obavy, čo ďalšie vyvedie. "Robí hanbu celej obci, zvlášť Rómom. Mne sa to tak vidí, že on s tými rodičmi nechce žiť, on chce odísť. Ja sa už prosím, jednoznačne sa prosím aj úradu práce. Na štvrtok sú mi sľúbení, že prídu," doplnil Chicho. 

Ako povedala Marianna Šebová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, príslušný úrad zhodnotil situáciu, na základe čoho prijal opatrenia. Presne o aké opatrenia ide, sme sa ale nedozvedeli. Od starostu ale vieme, že chlapca zatiaľ do žiadneho zariadenia neumiestnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy