Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pod Strečnom zadržali desiatky utečencov. Boli medzi nimi aj ženy
Zdielať na

Pod Strečnom zadržali desiatky utečencov. Boli medzi nimi aj ženy

ŽILINA / Pod Strečnom včera večer (22. februára) zadržali policajti utečencov, ktorí sa snažili dostať za lepším životom do Talianska. Medzi zadržanými boli aj ženy. Nebyť náhody, zrejme by sa im na parkovisku podarilo nastúpiť do dodávok, na ktoré čakali.

Tridsať ľudí sa ukrývalo na lúke pri parkovisku údajne čakali na odvoz. Všimol si ich zamestnanec údržby, ktorý prišiel na parkovisko vymieňať vrecia na odpad, ten zavolal na linku 158. "Operačný dôstojník na cestu 1/18 pod Strečno vyslal policajnú hliadku," uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. 

V momente, keď cudzinci zazreli prichádzajúce policajné autá, snažili sa rozpŕchnuť. "Policajti po príchode našli v trávnatom poraste popri ceste skupinu ležiacich osôb. Pár metrov od nich smerom k rieke Váh spozorovali ďalšiu skupinu osôb," doplnila Bárdyová. Na Slovensko vraj pricestovali v kamióne a z Rumunska. Policajtom tvrdili, že majú namierené do Talianska. "Tvrdili, že sú občanmi Sýrie, Bangladéša a Nepálu. Doklady totožnosti nevedeli predložiť," ozrejmila Bárdyová. 

Hodiny utečencov strážili policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky a dve ďalšie hliadky. Následne si ich prevzala cudzinecká polícia. "Po zistení ich totožnosti, vykonaní lustrácii v príslušných informačných systémoch a ostatných administratívnych úkonoch, budú osoby umiestnené v jednom z útvarov policajného zaistenia," uzavrela Bárdyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy