Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Život len 18-ročného vodiča si vyžiadala nehoda pri obci Kobyly
Zdielať na

Život len 18-ročného vodiča si vyžiadala nehoda pri obci Kobyly

KOBYLY (OKR. BARDEJOV) / K dopravnej nehode došlo medzi obcami Kľušov a Kobyly v okrese Bardejov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Ako uviedla, 18-ročný mladík jazdil v smere na obec Kľušov, pričom na rovnom úseku cesty prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do vozidla, ktoré viedol 35-ročný muž.

Stalo sa to včera večer. Na ceste medzi dedinami Kobyly a Kľušov. 18-ročný vodič za volantom osobného auta podľa polície na rovnom úseku cesty prešiel s vozidlom cez dve plné čiary do protismeru. Zrážke už nik nedokázal zabrániť.

Jedno z áut skončilo v poli prevrátené na streche. "18 ročný vodič osobného vozidla jazdil v smere na obec Kľušov, pričom na rovnom úseku cesty prešiel s vozidlom do protismernej časti cesty, kde narazil do oproti idúceho osobného motorového vozidla, ktorého vodičom bol 35 ročný muž," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

S mladým len 18 ročným vodičom, ktorý šoféroval auto, ktoré prešlo do protismeru, sedeli aj ďalší traja mladí muži vo veku 17 a dvaja 18 rokov. Všetci pochádzajú z jednej obce. V druhom aute sedela okrem vodiča aj spolujazdkyňa. Všetci účastníci utrpeli zranenia, rôzneho rozsahu.

Jeden zo spolujazdcov však utrpel tak vážne zranenia, že im na mieste nehody podľahol. "Jeden 18-ročný muž utrpel smrteľné zranenia. Ostatní účastníci nehody utrpeli ťažké a stredne ťažké zranenia," povedal MUDr. Martin Balko, operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby.

Jeden z účastníkov skončil na ARE, ďalší na traumatológii. Vyšetrovateľ z Bardejova už začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví. "Presné okolnosti dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov je predmetom už prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy