Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chorú dôchodkyňu takmer pripravil o dom. Zachránila ju obec
Zdielať na

Chorú dôchodkyňu takmer pripravil o dom. Zachránila ju obec

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom uzavreli prípad realitného podvodníka, ktorý sa neštítil urobiť z chorej ženy bezdomovkyňu. Tá mu predala rodinný dom s veľkým pozemkom za oveľa nižšiu cenu, ako bola jeho trhová hodnota. Našťastie, zasiahla obec.

Pani Anna je invalidná dôchodkyňa, ktorá trpí už 30 rokov duševnou chorobou. Po smrti rodičov sa dostala do dlhov, z ktorých ju mal kúpou jej domu dostať obvinený muž. Zo 42-ročného realitného makléra sa ale vykľul podvodník. "Mal sa s ňou stretnúť, obhliadnuť jej rodinný dom, následne, za výrazne nižšiu cenu ako je trhová hodnota, ženu dotlačil až k jej predaju," uviedol okresný prokurátor Marek Bušík.

8 500 eur. Túto sumu ponúkol realitný maklér duševne chorej žene za rodičovský dom. Sľúbil jej aj náhradné bývanie, no o tom v zmluve nebolo ani slovo. "Viete, mne zomreli rodičia, ja som si chcela pomôcť, mala som dostať byt, ale nevyšlo to," poznamenala poškodená Anna. 

"Keď sme si pozreli zmluvu a videli sme sumu, ktorá bola katastrofálne nízka, tak som podala žiadosť na súd o predbežne opatrenia," uvádza bývala starostka obce Bzince pod Javorinou, Alena Šoltysová, ktorá dala prípad do pohybu. Predaj domu sa tak na poslednú chvíľu nezrealizoval. 42-ročného Jozefa z Trenčína obvinili z úžery. Podvedená Anna ďalej priznáva: "Neviem, ako by som skončila, vyšlo to ako podvod."

Vyviazol s dvojročnou podmienkou

Obžalovaný muž, ktorý ma v súčasnosti pracovať už ako kuriér, na súde stiahol pôvodne podanú sťažnosť voči trestnému rozkazu, ten tak nadobudol právoplatnosť. Pred kamerami ušiel. "V prípade, ak by sa neosvedčil v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia, hrozí mu trest odňatia slobody nepodmienečne na 18 mesiacov," uvádza okresný prokurátor Marek Bušík. Pani Annu si medzičasom vzala do opatrovníctva obec, aby ju tak už žiadny ďalší podvodník nepripravil o jej dom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy