Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za obcou Trenčianske Stankovce havarovalo štvormiestne lietadlo
Zdielať na

Za obcou Trenčianske Stankovce havarovalo štvormiestne lietadlo

TRENČIANSKE STANKOVCE / V poli za obcou Trenčianske Stankovce havarovalo štvormiestne lietadlo typu DA 42 s českou registráciou, používať ho mala letecká škola z Bratislavy, ktorá na lety využívala trenčianske letisko. Podľa svedkov lietadlo lietalo nad dedinami pravidelne a zaúčalo nádejných pilotov alebo poskytovalo vyhliadkové lety.

"Pri leteckej nehode malého lietadla neďaleko obce Trenčianske Stankovce zasahoval v stredu, 22. februára, v popoludňajších hodinách vrtuľník záchrannej zdravotnej služby z Trenčína spolu s posádkou rýchlej lekárskej pomoci. Pri dopravnej nehode došlo k usmrteniu všetkých štyroch pasažierov lietadla, iné zranené osoby neboli nájdené," vyjadril sa lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko. Podľa informácií TV JOJ mal lietadlo riadiť inštruktor a dlhoročný skúsený pilot aj na veľké dopravné lietadlá.

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová informuje, že hasiči zabezpečili miesto udalosti proti úniku nebezpečných látok a vzniku požiaru. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, Mariána Petríka, k nešťastiu došlo krátko pred 14:45, na mieste zasahuje 11 profesionálnych hasičov z Trenčína s tromi kusmi techniky. "Po pristátí záchranárskeho vrtuľníka v blízkosti miesta nešťastia bolo zistené, že štyri osoby nachádzajúce sa vo vraku lietadla utrpeli zranenia, ktoré boli, žiaľ, nezlučiteľné so životom a ani záchranári im už nedokázali pomôcť," povedala hovorkyňa AIR - TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy