Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
14 rokov sa súdia so susedom, ktorý im podpálil hospodársku budovu aj so zvieratami. Rozsudku sa napokon dočkali
Zdielať na

14 rokov sa súdia so susedom, ktorý im podpálil hospodársku budovu aj so zvieratami. Rozsudku sa napokon dočkali

LENDAK (OKR. KEŽMAROK) / Rodina Hudačekovcov z Lendaku sa konečne dočkala rozsudku, ktorý im dal za pravdu. Už niekoľko rokov sa súdia so susedom, ktorý im podpálil hospodársku budovu aj so zvieratami. Odmieta zaplatiť škodu. Majetok navyše prepísal na mamu.

Hudačekovci už takmer 14 rokov bojujú za svoje práva. V auguste 2009 im sused podpálil hospodársku budovu, zvieratá horeli za živa. "Začínali sme odznova. Pozeral som sa na psa, ktorý horel za živa a nemohol som ho zachrániť," vyjadril sa Tomáš Hudaček. Nielen psík, ale aj kozy či kravy. Zhorela celá budova. Kežmarskí kriminalisti páchateľa usvedčili a súd ho odsúdil. Sused Martin, ktorý býva len o dom ďalej, dostal podmienku.

No prišiel ďalší šok. Sused po požiari počas policajného vyšetrovania rýchlo prepísal svoj majetok na svoju mamu. Potom odmietal uhradiť vyše 20-tisícovú škodu s tým, že nemá z čoho. Hudačekovci ale darovaciu zmluvu medzi mamou a synom napadli. Vinník sa podľa nich bránil, že v čase podpisu nebol ani obvinený ani odsúdený a darovanie nebolo účelové. V minulosti sa pre TV JOJ mama so synom odmietli vyjadriť. Teraz dvere neotvorili. "Keď sú takí spravodliví, prečo potom neprišli ani raz na súd," vyjadrila sa Veronika Hudačeková. 

Po niekoľkých rokoch súdnych pojednávaní prišiel verdikt, ktorý Hudačekovcov konečne potešil. Veria, že teraz im sused škodu uhradí. Súd im totiž dal za pravdu, darovacia zmluva je neplatná. Ak sused s mamou rozsudok napadnú, Hudačekovci boj nevzdajú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy