Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodkyňa okrádala ľudí o šperky. Tvrdila, že ich dá vyčistiť, alebo zistí, aký majú vplyv na pokožku
Zdielať na

Dôchodkyňa okrádala ľudí o šperky. Tvrdila, že ich dá vyčistiť, alebo zistí, aký majú vplyv na pokožku

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 70-ročná dôchodkyňa z obce Lednické Rovne si na Okresnom súde v Považskej Bystrici vypočula rozsudok za podvody, pri ktorých získala zlato od ľudí, ktorí jej dôverovali. Verdikt ju neprekvapil, predtým uzavrela s prokurátorom dohodu o vine a treste.

Marta (70) sa na svoje podvody dobre pripravila, a preto sa jej podarilo od ľudí vylákať drahé šperky. "Dôchodkyňa z okresu Púchov si vymyslela legendu o tom, že jej neter pracuje na vedeckej práci, zameranej na vplyv šperkov na ľudskú pokožku," informuje Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

No neskončili v laboratóriu, ale použila ich tak, aby si prilepšila k penzii. "Takýmto spôsobom získala 23 kusov ďalších rôznych šperkov," hovorí Tarabus.

Pri ďalších cennostiach zo zlata oklamala ľudí tak, že sľúbila, že ich dá vyčistiť a potom ich vráti. "To ale vôbec nemala v úmysle a odniesla ich speňažiť do záložne," hovorí Tarabus.

Pri svojich hriechoch od ľudí vymámila aj krížik a prívesok s vyobrazením Panny Márie a neštítila sa zobrať od manželov z dediny Lednica aj ich svadobné obrúčky"Okrem šperkov si požičala aj finančnú hotovosť, ktorú napriek sľubom tiež nevrátila," tvrdi Tarabus.

Staršia žena svoje podvody priznala a po dohode s prokurátorom sudca definitívne odklepol jej ortieľ. "Trest odňatia slobody tri roky, podmienečne odložil na tri roky," informuje Trabus. 

Samozrejme, musí nahradiť škodu viac ako 6-tisíc eur. A na staré kolená sa bude musieť sedemdesiatnička Marta preškoliť. "Súd obvinenej uložil aj povinnosť podrobiť sa programu sociálneho výcviku, alebo inému výchovnému programu," hovorí Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy