Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zdĺhavé vyšetrovanie tragických nehôd pri Košiciach. Vyšetrovateľ obvinil oboch vodičov
Zdielať na

Zdĺhavé vyšetrovanie tragických nehôd pri Košiciach. Vyšetrovateľ obvinil oboch vodičov

KOŠICE / Zdĺhavé vyšetrovanie tragických nehôd medzi obcami Rákoš a Bohdanovce a nehody cyklistu v Haniske pri Košiciach je na konci. Vyšetrovateľ obvinil oboch vodičov, ktorí pravdepodobne nehodu spôsobili.

Prešovčan (40) riskoval nie len svoj život, ale aj život ostatných. Predbiehal na mieste, kde nemal, a to sa stalo osudným nevinnému vodičovi donáškovej služby. 

"Vodič predchádzal pred sebou idúce vozidlá tak, že prešiel do protismeru cez pozdĺžnu súvislú čiar, tam sa zrazil s protiidúcou Škodou Felícia," informuje Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. 

Po zrážke ostal vodič Felícii bezhybne ležať v aute. Pomôcť mu nedokázali ani privolaní leteckí záchranári. "40-ročného vodiča vyšetrovateľ z okresu Košice okolie obvinil z trestného činu usmrtenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov," hovorí Ivanová. 

Nepozornosť a nepredvídateľnosť vodičky stála život cyklistu pri obci Haniska. Žena ho nabrala prednou časťou auta. 58-ročný muž podľahol zraneniam na mieste.

Cyklista smeroval smerom do Košíc, pričom chcel odbočiť na vedľajšiu cestu. "Vodička začala predchádzať cyklistu, ktorý išiel pred jej vozidlom avšak s nedostatočným odstupom. Vodička včas nezareagovala na zmenu jeho smeru a následne došlo k zrážke," informuje Ivanová. 

Mužove zranenia boli natoľko vážne, že neboli zlučiteľné so životom. "45-ročnú vodičku vyšetrovateľ okresu Košice okolie obvinil z trestného činu usmrtenia, za ktorý jej v prípade dokázania viny hrozí 2 až 5 rokov za mrežami," uviedla Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy