Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nočná policajná akcia: Hliadky kontrolovali hlavne kamióny s drevom
Zdielať na

Nočná policajná akcia: Hliadky kontrolovali hlavne kamióny s drevom

STREDNÉ SLOVENSKO / Nočná policajná akcia na strednom Slovensku. Hliadky jazdili po celom banskobystrickom kraji. Vodiči si tak nemohli dať vedieť, kde je kontrola. Celú noc boli v teréne policajti aj ľudia z inšpektorátu práce.

Tentokrát sa zamerali na autá odťahových služieb a kamióny s drevom. "Súviselo to aj s nápravovými tlakmi, takisto aj so všetkými príslušnými dokladmi pri komerčnej preprave," uviedol Tomáš Vrábel, riaditeľ dopravnej polície Prezídia policajného zboru. Akcia mala krycí názov Náklad. V teréne boli počas celej noci okrem policajtov aj zamestnanci inšpektorátu práce či lesníckej inšpekcie.

Banskobystrický kraj ako miesto kontroly nebol náhodný výber. "Bol to taký spoločný nápad, kvôli tomu, že sa tu pohybuje asi najviac kamiónov, ktoré prevážajú drevo, čiže tu prevyšuje lesnícky priemysel," povedala riaditeľka Národného inšpektorátu práce Hedviga Machayová. Podľa Vrábela udelili policajti viacero pokút, pretože neboli správne vypísané doklady k prepravovanému drevu.

Nebola to štandardná kontrola na akú sú vodiči zvyknutí. Hliadky prešli celý kraj. "Špecifikum tejto akcie spočívalo v tom, že jednotlivé služby, tak ako sme boli na začiatku pri inštruktáži zvyknutí, tak sa rozdelili a boli mobilní. Nebolo to tak, ako za minulé roky, že sme zaujali jedno pevné stanovisko," dodal Vrábel. Skontrolovali zhruba 60 vodičov. Všímali dodržiavanie pracovného času, pracovné zmluvy či nelegálne zamestnávanie. "Za službu hliadky boli zistené priestupky, nielen s prekročením rýchlosti, ale takisto aj so zlým technickým stavom vozidiel," uzavrel Vrábel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy