Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrteľná nehoda pri Nitre: Pád do priekopy a náraz do stromu neprežili dvaja ľudia
Zdielať na

Smrteľná nehoda pri Nitre: Pád do priekopy a náraz do stromu neprežili dvaja ľudia

GBELCE / Tragická nehoda sa stala včera (16. februára) večer v hustej hmle a na šmykľavej ceste v novozámockom okrese. Dvaja muži z Gbeliec sa už domov nikdy nevrátia. Jeden zomrel hneď, vodiča sa ešte záchranári snažili oživiť, no neúspešne. Štúrovskí hasiči hovoria o náročnom zásahu.

​Cesta medzi Šarkanom a Gbelcami bola uzavretá. Auto, v ktorom sa viezli dvaja ľudia skončilo na streche mimo cesty. Za volantom Citroenu sedel 23-ročný Brian. Spolu s kamarátom a kolegom zo stavby, 61-ročným Pavlom sa vracali do Gbeliec od Brianovej mamy, kde boli na večeri. "Pri prechádzaní pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty vľavo do priekopy, kde narazil do stromu," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. 

Auto, ktoré v hustej hmle zišlo z klzkej cesty, takmer ho nebolo vidieť v húštine. Štúrovskí hasiči v ňom ale nakoniec objavili dvoch nehybných mužov. "Nahlásili, že auto je mimo vozovky, auto bolo prevrátené na strechu a okoloidúci hlásili, že je to bez zranenia. Museli sme ich vyprostiť za pomoci hydraulického náradia, bol to náročný zásah, nevedeli sme sa k nim dostať," uviedol veliteľ zásahu Ákos Varga. 

Ako dodal Martin Michalov zo Záchrannej zdravotnej služby, jeden z mužov už od príchodu nejavil známky života. Druhý podľa neho ešte dýchal, no napriek všetkému úsiliu sa im nepodarilo tento boj vyhrať. "Okolnosti a miera zavinenia a presná príčina tejto dopravnej nehody sú premetom vyšetrovania," doplnila Čuháková. 

Mladý vodič podľa našich informácií jazdil bez vodičského preukazu, ktorý mu v minulosti bolo zadržaný. Na miesto tragickej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy. "Zle odhadol tú zákrutu, ale to ťažko dopredu povedať, keď je hmla a viditeľnosť možno 20-35 metrov, tá rýchlosť musí byť veľmi pomalá, človek musí mať oči na stopkách, bez toho to nejde, inak sa bezpečne nedostane do cieľa," vysvetlila Čuháková. 

Šesťdesiatnika Pavla, nebohého spolujazdca, v januári z horiaceho domu v Gbelciach zachránili dvaja policajti z Bátorových Kosíh. Odmietal opustiť dom. Bez ich rýchleho zásahu by prišiel vo vnútri o život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy