Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič auta ani po opakových znameniach policajtov nezastavil. Museli použiť služobnú zbraň
Zdielať na

Vodič auta ani po opakových znameniach policajtov nezastavil. Museli použiť služobnú zbraň

BRATISLAVA / Kukláči chceli v stredu, 15. februára, večer zastaviť vo Svrčinovci auto, ktoré šoféroval 36-ročný vodič. Ten ale začal vo vysokej rýchlosti unikať. Policajti museli aj strieľať, aby Audi zastavili.

​"Vodič na znamenia nereagoval, unikal smerom na Českú republiku. Pred hraničným prechodom sa otočil a unikal späť na Čadcu," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Šialenou jazdou ohrozoval vodičov, ktorí boli nútení sa mu vyhýbať. Kukláči, ktorí šoféra prenasledovali, mali použiť aj služobnú zbraň. "Policajti najskôr použili dva a následne tri varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu," pokračovala Kremeňová. Ani po nich ale Kysučan nezastavil a v bezohľadnej jazde pokračoval smerom na diaľnicu.

"Policajti na mieste, kde streľbou neboli ohrození ostatní účastníci cestnej premávky ani obyvatelia obce, zastavili vozidlo strelami do oblasti zadných kolies," uviedla hovorkyňa. Napriek tomu, že mal prestrelené pneumatiky, do služobného auta kukláčov ešte aj nacúval. Úsek diaľnice, kde sa dopravná nehoda stala, museli úplne uzavrieť. Na miesto prišli dopravní policajti aj vyšetrovatelia. Muža zadržali a prehľadali mu auto. "Boli zaistené neznáme látky, ktoré budú zaslané na expertízu," doplnila Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy