Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nožom zabil dôchodcu v jeho dome. Súd ho poslal do väzenia, dostal vysoký trest
Zdielať na

Nožom zabil dôchodcu v jeho dome. Súd ho poslal do väzenia, dostal vysoký trest

BANSKÁ BYSTRICA / Na banskobystrickom Krajskom súde dnes vyniesli verdikt v prípade vraždy dôchodcu z Tornale. Na lavici obžalovaných skončili otec so synom, ktorý v čase vraždy ešte nemal 18 rokov. Bývali v susednom byte a k obeti prišli kradnúť.

Vražda sa stala v Tornali na jar 2020. Bezvládne telo 62-ročného muža našli na pohovke v jeho byte na prízemí kde dlhé roky žil. "Zať pozrel cez okno a tam ho našiel," uviedol svedok. Kriminalistom bolo hneď jasné, že majú do činenia s vraždou, na tele obete sa našli hlboké rany. 

Na lavici obžalovaných skončil 49-ročný Jozef a jeho syn, ktorý bol v čase spáchania skutku mladistvým. Do bytu prišli podľa obžaloby kradnúť a dôchodca ich prekvapil. Nožom naňho zaútočil starší z dvojice. Po vražde byt zamkli zvnútra a ušli cez okno. Obaja vinu popierali a žiadali aby ich súd oslobodil. S obeťou ich spojili pachové stopy aj vlas, ktorý sa našiel na oblečení zavraždeného muža. Tieto dôkazy obhajoba namietala. "Tam by bolo treba vyšetrovací pokus, alebo či je možné aby sa preniesli pachy cez gumové rukavice," povedal obhajca Ján Krankuš.

Na súde však neuspeli, podľa senátu sú obaja vinný. 49-ročný Jozef dostal za vraždu trest vo výške 21 rokov a 8 mesiacov. Jeho synovi obžalovanému z porušovania domovej slobody potvrdili 18-mesačnú podmienku. "Musíme to rešpektovať aj keď s tým nesúhlasíme," dodal Krankuš. Rozhodnutie súdu je právoplatné a nedá sa proti nemu odvolať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy