Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Poriadnu facku dostala zdravotná sestra od dôchodcu. Nehnevalo ho, že mu nechcela dať zdravotnú kartu
Zdielať na

Poriadnu facku dostala zdravotná sestra od dôchodcu. Nehnevalo ho, že mu nechcela dať zdravotnú kartu

DOLNÝ KUBÍN / Dôchodca mal zaútočiť na zdravotnú sestru v ambulancii v Dolnom Kubíne. Najprv bol vulgárny a potom jej vraj dal poriadnu facku. Všetko počulo približne 20 ľudí v čakárni. Prípad rieši aj polícia.

V tejto budove sídli diabetologická ambulancia, kde došlo k incidentu."Dal jej facku na to máme svedkov, sestrička bola dnuka, hovorím, že okamžite volajte políciu, znova sa postavil, čo si ja myslím o sebe a že sme všetko možné zase," vyjadril sa Ján Truban, diabetológ v Dolnom Kubíne. "Vždy, keď príde pacient jednu správu dám jemu, ktorú si založí k obvodnému lekárovi a jednu si nechám sebe do archívu," dodal Truban. 

Nič netušiaci pacienti počula spoza dverí krik a nadávky. Liečiteľ chcel od sestričky svoju zdravotnú dokumentáciu. "Kartu mu dať nemôžme, lebo má správy vo vlastnej karte. Sotil do mňa a otvoril dvere nasilu. Začal vulgárne nadávať, povedal, nech volám políciu, chytila som mobil, on mi ho vytrhol. Keď som ho chcela nazad, strelil mi facku," vysvetlila sestrička.

"Ja som u vás pacient a idem na očné a potrebujem kartu, ona mi ju nedala a začal vyskakovať, že zavolá policajtov a ja, že načo volať policajtov.
Ja zavolám policajtov, že mi kartu nechcete dať. Nedal som jej facku, ona ma takto odsotila, ja som išiel rukou okolo nej a ona, že som jej dal facku," spomenul akupresurista Anton Jašica. 

Truban tvrdí, že pacient bol aj v minulosti voči zdravotníkom vulgárny: "Prvý raz to bolo 16 januára, že on vonku nejde, Vravím mu, že ešte nerobíme, že mám svoj režim, že ho zavolám dnu. Oboril sa na mňa, čo si ja myslím, že som k a ľudové nadávky."

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, vo veci vykonávajú objasňovanie vo veci podozrenia z priestupku na úseku zdravotníctva. 75-ročný akupresurista, ktorý podľa jeho slov denne pracuje 12 hodín, má vlastnú filozofiu. "Ja som 20 rokov nebol u bežného lekára, tak som išiel, či príde na to, prečo je zvýšený cukor. Pretože tam treba liečiť nie tabletky ako dávajú, ale podžalúdočnú žľazu, vždy, ked som išiel tam, tak som si vypil sladenú minerálku, aby som mal zvýšený cukor," uzavrel Jašica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy