Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mŕtvy muž pod balkónmi paneláka. Svedkovia ho krátko predtým videli na balkóne
Zdielať na

Mŕtvy muž pod balkónmi paneláka. Svedkovia ho krátko predtým videli na balkóne

HUMENNÉ / Bezvládne telo 39-ročného muža našli v pondelok, 13. februára, popoludní pri bytovke v Humennom. Svedkovia hovoria, že si ho krátko predtým všimli stáť na balkóne na najvyššom poschodí bytového domu. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Stalo sa to okolo štvrtej popoludní v bežný pracovný deň, kedy sa mnohí ľudia práve vracali domov z práce. "Keď som išla do obchodu, videla som ho na balkóne. Zdržala som sa a už keď som sa vracala, videla som sanitku a hasičov," uviedla miestna obyvateľka. Bezvládne telo našli pri bytovke. "Z doposiaľ nezistených okolností došlo k smrti 39-ročného muža, ktorého mŕtve telo bolo nájdené pred panelákovým domom v Humennom," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Muž údajne vyskočil z okna. "Nereagoval a nedýchal. Vyslaní záchranári mu napriek maximálnemu úsiliu už nedokázali pomôcť. Po neúspešnej resuscitácii musel lekár skonštatovať smrť," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. Podľa slov obhliadajúceho lekára, Miroslava Bilanina, muž utrpel zranenia hlavy, rebier, chrbtice a polytraumu. 

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "V prípade prebieha vyšetrovanie, preto nie je možné poskytnúť k nemu ďalšie informácie," uviedla Ligdayová. Miestni ale tiež hovoria o možnosti, že muž si na život mohol siahnuť sám. Podľa ich slov býval na jednom z najvyšších poschodí.

Minulý rok odpovedali psychológovia z občianskeho združenia IPčko na viac ako 178 tisíc žiadostí o pomoc, čo je 2,5-krát viac ako rok predtým. Takmer 16 tisíc z nich sa na nich obrátilo s myšlienkami na samovraždu. "Situácia je vážna. Tá pomoc tu je, tá pomoc je dostupná. Je pre nás dôležité, aby ľudia vedeli, že kedykoľvek sa môžu obrátiť na nás alebo iných odborníkov, tá pomoc existuje," uviedol Marek Madro, riaditeľ OZ IPčko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy