Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Osem mesiacov nútili svoje partnerky vykonávať prostitúciu. Na rozsudok budú čakať vo väzbe
Zdielať na

Osem mesiacov nútili svoje partnerky vykonávať prostitúciu. Na rozsudok budú čakať vo väzbe

TREBIŠOV / Dvaja súrodenci z Trebišova s tým prestali, až keď ich zadržala polícia. V prípade obchodovania s ľuďmi sa práve začína súdny proces. Obžalovaní budú čakať na rozsudok vo väzbe.

Dvojica bratov bývala v miestnej rómskej osade. Práve tam muži páchali trestnú činnosť. "Mali nútiť svoje priateľky vykonávať prostitúciu a brať im zarobené peniaze takýmto  spôsobom," informuje sudca Okresného súdu v Trebišove. Podľa zhromaždených dôkazov ženy museli predávať svoje telo od januára do augusta minulého roka. Ich partneri im teda dlhodobo a opakovane ubližovali.

"Za vinu sa im kladie obchodovanie s ľuďmi, pričom moji klienti sa doznali k spáchaniu skutku," povedal právny zástupca obžalovaných Miroslav Vidovenec. Polícia zadržala bratov v septembri a súd ihneď rozhodol o ich väzbe. Rovnaký verdikt si vypočuli aj teraz po podaní obžaloby. 

Obaja muži majú čistý register trestov. Ak priznajú svoju vinu aj na hlavnom pojednávaní, pri verdikte súdu budú zrejme zohľadnené poľahčujúce okolnosti. "Moji klienti nepodali sťažnosť a momentálne sú ponechaní vo väzbe," dodáva Miroslav Vidovenec. Hrozí im trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy