Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján je nezvestný už takmer týždeň. Pátrajú po ňom desiatky dobrovoľníkov
Zdielať na

Ján je nezvestný už takmer týždeň. Pátrajú po ňom desiatky dobrovoľníkov

MALACKY / Aj v sobotu 11. februára pokračovalo rozsiahle pátranie po nezvestnom Jánovi Pakanovi z Malaciek. Nikto ho nevidel už 6 dní. Hľadajú ho desiatky dobrovoľníkov vrátane množstva jeho kamarátov.

Po 21-ročnom Jankovi pátrajú v mrazivom počasí už niekoľko dní a stále sa nevzdávajú. Jeho auto našli v stredu 8. februára na parkovisku pred Botanickou záhradou. "O Jankovi sme sa dozvedeli 8. 2. a prišli sme sem, našlo sa tu jeho auto, do pol hodiny prišiel pátrací tím a s nimi sme išli popri Dunaji, sme pátrali po ňom do rána do 4:00," povedal Jakub Butaš z Dobrovoľníckeho hasičského zboru v Plaveckom Podhradí. 

Nezvestného Jána hľadali hlavne v okolí Dunaja. Dobrovoľníci prešli Karloveské ramená, lesnaté porasty v Mlynskej Doline a petržalské bunkre. Po niekoľkých hodinách sa presunuli na petržalskú stranu Dunaja a prečesávali breh a porasty smerom k mostu SNP. "Pátra po ňom asi 45 ľudí, z toho sú dobrovoľníci, hasiči z Lozorna, kamaráti, pohotovostný pátrací tím, dobrovoľná civilná ochrana," uviedla Petra Margušová z pohotovostného pátracieho tímu. 

Janko je podľa slov svojich kamarátov veľmi inteligentný chalan, ktorý má záľubu v navštevovaní hradov a rôznych vyhliadok v prírode. "On sa sem tam ukázal aj sám, že prišiel za nami, a nikomu nič nepovedal, sa zobral sám a išiel bárkde," ozrejmil jeho kamarát Samuel. Ján Pakan je vysoký 180 cm štíhlej postavy. Má krátke čierne vlasy. Naposledy mal oblečené tmavé tepláky, modrú mikinu s kapucňou a modré tenisky.

Ak by ste Janka kdekoľvek videli alebo viete, kde by sa mohol zdržiavať, kontaktujte políciu na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy