Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý vodič nezastavil na stopke: Výsledkom sú zdemolované autá a niekoľkotisícová škoda
Zdielať na

Mladý vodič nezastavil na stopke: Výsledkom sú zdemolované autá a niekoľkotisícová škoda

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Nerešpektovanie značky Stop je veľmi závažný priestupok. Doplatil na to aj mladý vodič pri vjazde do Spišskej Novej Vsi. Nezastavil a navyše spôsobil odhadovanú škodu za viac ako 12 tisíc eur.

Podľa doterajších zistení po prejazde železničným priecestím nerešpektoval zvislé dopravné značenie „Stoj, daj prednosť v jazde“ a prednosť v jazde nedal vozidlu značky Škoda Fabia, ktoré jeho 49-ročná vodička viedla po ceste označenej ako hlavná cesta. 19-ročný Popradčan potvrdil, že vodičský preukaz má iba rok. Úsekom cesty od železničného priecestia do mesta išiel prvý krát. Značku prehliadol. "Stopku som samozrejme nevidel. Ja som zavinil nehodu, neskoro som si všimol, že na ceste bolo označenie Stop. Už bolo neskoro," uviedol mladý Popradčan. 

To už po hlavnej ceste išlo druhé auto. Mladík síce šliapol na brzdu, no rozbehnuté auto zastaviť nedokázal. Bočný náraz posunul idúce auto do protismeru. Žene, ktorá v aute sedela, pomáhali záchranári, ktorí išli náhodou okolo z iného výjazdu. "Zastavili a skontrolovali, či je všetko v poriadku. Pani hovorila, že ju trochu bolela hruď," uviedol mladík. "Vodička pri nehode utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Touto chybou mladík totálne zdemoloval druhé auto. Bez vážneho poškodenia sa ale nezaobišlo ani auto jeho otca, ktoré mal mladík požičané. Alkohol policajti ani u jedného z vodičov nenamerali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy