Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Naháňačka sa začala na maďarskej diaľnici a skončila na Slovensku. Vodič pri sebe nemal pas, ani platné víza
Zdielať na

Naháňačka sa začala na maďarskej diaľnici a skončila na Slovensku. Vodič pri sebe nemal pas, ani platné víza

KOMÁRNO / Americký Cadillac, české evidenčné čísla a vodič z Azerbajdžanu. Policajná naháňačka sa začala ešte na maďarskej diaľnici a skončila kúsok za hranicou Slovenska. Vodič pri sebe nemal pas, ani platné víza.

Maďarskí policajti prenasledovali auto s českým EČV, naháňačka sa skončila na Slovensku. Čierny Cadillac schádzal z hraničného mosta s policajtmi v pätách. Vodič však riadenie nezvládol, narazil do stĺpa s lampou s dopravnou značkou, ktorý padol na cestu. Podľa očitých svedkov dvaja muži z auta vyskočili za jazdy a ušli. Auto bez vodiča zastavili až schody vedúce do banky na druhej strane štvorprúdovej cesty. Našťastie v tom čase na pomerne frekventovanom chodníku nezachytilo žiadneho chodca. 

"V priebehu krátkeho času bol jeden muž z Cadillacu vypátraný, schovával sa pri mestskej tržnici. 22-ročný občan Azerbajdžanu bol odovzdaný cudzineckej polícii v Nových Zámkoch," informuje nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Druhý je zatiaľ na úteku. Podľa informácií maďarskej polície, naháňačka sa začala ešte na diaľnici M1. Tam zadržali vozidlo s prevádzačom Gruzíncom a dvomi ilegálnymi migrantmi – Čečencami. Čierny Cadillac, ktorý neskôr prekročil maďarsko-slovenskú hranicu, bol takzvaným blokovacím autom – prieskumník pre zadržané vozidlo na maďarskej diaľnici. 

"Maďarská hliadka v spolupráci s našimi kolegami na maďarskej strane Alžbetinho mosta dostala od operačného dôstojníka informáciu o podozrivom Cadillacu. Vtom momente okolo policajnej hliadky toto vozidlo prešlo smerom na Slovensko. Začali ho prenasledovať," dodáva Renáta Čuháková. Cadillac skončil ako dôkaz na dvore polície v Komárne. Zadržaný 22-ročný muž z Azerbajdžanu nemal pri sebe ani pas, ani platné víza. Renáta Čuháková dodáva, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu prevádzačstva. 

Najčítanejšie správy