Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zrážku osobného auta s kamiónom neprežil 57-ročný vodič
Zdielať na

Zrážku osobného auta s kamiónom neprežil 57-ročný vodič

DEŽERICE / Ďalšia čelná zrážka na slovenských cestách. Na hlavnom ťahu pri Bánovciach nad Bebravou pod kolesami kamiónu skončilo staršie osobné auto. Zrážku neprežil 57-ročný vodič, ktorý prešiel do protismeru.

​​Bolo krátko po šiestej hodine ráno, keď sa 57-ročný Jozef autom vracal domov do Bánoviec nad Bebravou v smere od Trenčína. Krátko pred dojazdom ale náhle zmenil smer jazdy. Oproti sa v tom okamihu rútil kamión. "Z ničoho nič do protismeru, z akého dôvodu, ja neviem. Bol to moment, sekunda, už sa nedalo nič robiť," uviedol šofér kamióna. "Vozidlo Felícia prešlo do protismeru a prišlo k čelnému nárazu do ťahača kamióna. Z akých príčin, to zatiaľ nie je možne povedať. Je tu rovná cesta, žiaden problém, premávka nebola až taká obrovská," informoval znalec odboru cestná doprava Milan Holéci.

Zrážka s kamiónom bola taká silná, že osobné vozidlo odhodilo naspäť do vzdialenosti asi 25 metrov. "V osobnom motorovom vozidle sa nahádzala jedna osoba, ktorá bola zakliesnená. Po našom príchode lekár skonštatoval zranenia nezlučiteľné so životom. Osoba bola vystrihnutá pomocou hydraulického naradia," opísal veliteľ zásahu HaZZ Bánovce nad Bebravou Ján Šutiak. 57-ročný Jozef z Bánoviec nad Bebravou sa v aute viezol sám. Nie je vylúčené, že za volantom zaspal. Na mieste po ňom nezostala žiadna brzdná dráha.

"Ja som sa mu snažil vyhnúť, ale bohužiaľ," doplnil vodič kamióna. "Je pondelok, ľudia ešte nie sú nejakým spôsobom pripravení na pohyb po tých cestách a možno aj malé zaváhanie stačí na vjazd do protismeru s takýmto následkom," pokračoval Milan Holéci. "To, či bol vodič osobného vozidla pod vplyvom alkoholu alebo inej návykovej látky, bude známe až po súdno-lekárskej pitve," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. Šofér kamióna pred jazdou alkohol nepil. Polícia cestu v oboch smeroch uzavrela na vyše štyri hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy