Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž sa dopustil zločinu vraždy v štádiu pokusu. Nožom dopichal náhodnú obeť
Zdielať na

Muž sa dopustil zločinu vraždy v štádiu pokusu. Nožom dopichal náhodnú obeť

KOMÁRNO / Komárňanskí kriminalisti zadržali v priebehu niekoľkých hodín len 22-ročného Martina, ktorý sa v piatok 3. februára v noci dopustil zločinu vraždy v štádiu pokusu. Nožom dobodal svoju 26-ročnú obeť na stanici. Motív konania zatiaľ nie je známy, obeť bola náhodná. S útočníkom sa predtým nepoznali.

​22-ročný Martin, ktorého len pred dvomi týždňami prepustili z väzenia, sa v piatok 3. februára v noci bezcieľne ponevieral pri stanici. Po desiatej večer prišiel vlak, z ktorého vystúpil okrem iných aj 26-ročný muž. Ten pricestoval do Komárna za svojou priateľkou. Skôr než stihla pre neho prísť na stanicu, všimol si ho Martin. Prišiel k nemu a z ničoho nič ho udrel päsťou do tváre. Nikdy predtým sa nevideli. "Následne poškodeného opakovane väčšou intenzitou bodol kuchynským nožom s dĺžkou čepele približne sedem centimetrov do oblasti hlavy, krku, hrudníka a brucha najmenej šesťkrát. Poškodený utrpel život ohrozujúce ťažké zranenia s časom liečenia viac ako 28 dní," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.

Martin potom zo stanice ihneď ušiel. Dobodaného muža vzala do nemocnice jeho priateľka. Komárňanskí kriminalisti 22-ročného útočníka chytili v priebehu niekoľkých hodín, aj napriek tomu, že na mieste útoku nebol žiaden očitý svedok a neboli tam žiadne kamery. "22-ročný muž z Kolárova si tak mohol ešte v sobotu 4. februára vypočuť od vyšetrovateľa obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," doplnila Viktória Borloková. 22-ročný Martin po návrate z väzenia prespával v nocľahárni pre bezdomovcov. Na stanici sa schádzal s ďalšími ľuďmi bez strechy nad hlavou, ktorí tam často trávia čas. V minulosti bol už dvakrát súdne trestaný, okrem krádeže si odpykával trest aj za lúpež.

Pred piatimi rokmi ako 17-ročný spolu s dvomi 14-ročnými kamarátmi v centre Komárna prenasledovali 39-ročného muža idúce z obchodu. Keď si odomkol dvere domu, vsotili ho do dvora. Privalili ho jeho vlastným bicyklom, ktorý tlačil. Z vrecka mu ukradli peňaženku aj s bankomatovou kartou. "Jeden ma držal za ruky a druhý mi ťahal peňaženku," vyjadril sa po incidente z roku 2017 prepadnutý muž. Obvinený čaká v cele policajného zaistenia na návrh na väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy