Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vyhrážanie zabitím a vulgárne nadávky. Muž svoju priateľku zamkol v byte a mlátil ju
Zdielať na

Vyhrážanie zabitím a vulgárne nadávky. Muž svoju priateľku zamkol v byte a mlátil ju

HORNÝ ZEMPLÍN / Chvíle hrôzy prežila mladá žena z Horného Zemplína. Jej priateľ ju v byte zamkol a popri bitke jej vulgárne nadával a vyhrážal sa jej smrťou. Polícia prípad vyšetrovala ako zločin obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania. Aktuálne boli do prípadu prizvaní znalci z odboru psychológia a v trestnom stíhaní nastali prekvapujúce zmeny.

Muž mal 28-ročnú ženu počkať, keď sa vracal domov z práce. Podľa zistení TV JOJ išlo o jej bývalého priateľa. "Uzamkol ju v byte, vulgárne jej nadával a udieral ju. Žena sa snažila dostať z bytu, no vchodové dvere boli zamknuté," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. Rovnako starý muž sa žene taktiež vyhrážal zabitím. Z bytu sa jej napokon podarilo ujsť a násilník skončil v cele policajného zaistenia. Hoci od tohto prípadu ubehlo už vyše polroka, obvinenie stále nepadlo. Dokonca je trestné stíhanie vedené iba v jednej veci. "V danej trestnej veci začal vyšetrovateľ OR PZ v Humennom trestné stíhanie vo veci Obmedzovanie osobnej slobody," vysvetlila Jana Ligdayová.

Na začiatku pritom prípad vyšetrovali aj vo veci nebezpečného vyhrážania. Poškodená žena vtedy vypovedať odmietla. "Poškodená by mala uvádzať všetky okolnosti pravdivo tak, ako sa stali. Lebo dokonca sa môže dopustiť trestného činu krivého obvinenia," uviedla expertka na trestné právo, Lucia Kurilovská. "V danej veci prebieha ešte znalecké dokazovanie z odboru psychológia. Po doručení znaleckého posudku bude vo veci rozhodnuté. Momentálne nie je možné poskytnúť viac informácií k prípadu," vysvetlila Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy