Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na ulici udieral neznámeho muža, hrozilo mu 25 rokov za mrežami
Zdielať na

Na ulici udieral neznámeho muža, hrozilo mu 25 rokov za mrežami

TRENČÍN / 44-ročný muž, ktorý podľa obžaloby brutálne napadol iného muža si vo štvrtok 2. februára na Okresnom súde v Trenčíne vypočul verdikt. Stalo sa to na ulici v obci Cigeľ pri Prievidzi. Udierať ho mal palicou. Hrozilo mu až 25 rokov.

Obžalovaný bol z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Sudkyňa nakoniec vec prekvalifikovala na ublíženie na zdraví s ťažkou ujmou. "Sa uznáva vinným zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva za to sa odcudzuje na úhrnný trest vo výmere 12 rokov," uviedla predsedníčka senátu. 

Do problémov sa dostal presne pred rokom. Na ulici v obci Cigeľ pri Prievidzi napadol iného muža. "Šiel ublížiť priateľovi jeho bývalej priateľky, na ktorú žiarlil," dodala predsedníčka. Podľa starostu obce Cígeľ Štefana Mjartana išiel odprevadiť priateľku do práce a keď sa vracal ho napadli. 

44 -ročný Anatolij muža podľa rozsudku udieral pravdepodobne palicou najmä do hlavy. "Veľkou intenzitou ho udieral do hlavy a len zázrakom prežil," ozrejmila predsedníčka senátu. Ako vysvetlil obžalovaný, ku skutku ublíženia na zdraví sa priznal a úprimne to ľutuje. 

Obžalovaný tvrdil, že muža zavraždiť nechcel. Po útoku s ním podľa jeho slov išiel do bytu a chcel mu zavolať záchranku. To údajne odmietol. Hrozilo mu 25 rokov za mrežami. Vďaka tomu, že senát vec prekvalifikoval na ublíženie na zdraví dostal 12.

Obžalovaný s rozhodnutím senátu spokojný nebol. "Obhajoba je prekvapená, že tak prísny trest to bol," konkretizovala Anna žedényová, obhajkyňa obžalovaného. To, či podá odvolanie oznámi súdu v zákonnej lehote.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy