Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Anonym nahlásil bombu v dodávke pri škole. O ktorú ide, neuviedol
Zdielať na

Anonym nahlásil bombu v dodávke pri škole. O ktorú ide, neuviedol

ROŽŇAVA/PREŠOV / Policajné hliadky po celom Slovensku boli dnes v pohotovosti. Podľa informácii, ktorými disponuje Televízia JOJ, mal prísť anonymný e-mail v banskobystrickom kraji, v ktorom malo byť uvedené, že v bielej dodávke pri škole sa nachádza bomba. O akú školu ide, to už oznamovateľ neuviedol. Najväčší rozruch spôsobil v jednom z prešovských gymnázií, ktoré museli evakuovať. Dôvodom bola biela dodávka pred školou a v nej podozrivý kufrík.

Policajti zvýšili počet hliadok pri všetkých základných školách po celom Slovensku, keďže anonym nekonkretizoval, pri ktorej škole, a v ktorom meste by sa mala bomba nachádzať. "Po prijatí tejto informácie sme bezodkladne prerušili svoju bežnú činnosť a všetky hliadky sme nasadili do tejto bezpečnostnej akcie," povedal Róbert Hanuštiak, náčelník mestskej polície v Rožňave. 

Štátni i mestskí policajti kontrolovali okolie tak základných ako aj materských či stredných škôl. "Kontrolovali sme podozrivé vozidlá, ktoré sa môžu nachádzať v inkriminovaných priestoroch a upozorňovali sme na nich kolegov z PZ," dodal Hanuštiak. Podľa jedného z riaditeľov škôl sa takáto informácia rýchlo rozšíri, policajný zbor je v pohotovosti a deti sa boja. 

Pozornosť polície vzbudila na základe anonymného ohlásenia táto dodávka odparkovaná pred gymnáziom v Prešove. Okolie uzavreli a celú ju dôkladne prehľadali. "Polícia vykonala všetky opatrenia, ktoré si táto situácia vyžiadala," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Na miesto bol privolaný pyrotechnik a zasahoval aj špeciálne vycvičený pes. Nikto nemohol až do skončenia zásahu opustiť budovu školy. Všetkých, ktorí sa nachádzali vo vnútri, v prednej časti budovy, ktorá bola v blízkosti dodávky, evakuovali do najvzdialenejšej časti školy. Ako ďalej dodala študentka gymnázia, zavretí boli v telocvični. "Čakali sme približne celú tú piatu hodinu v telocvični a prostredníctvom telefónu nám dávali pokyny policajti," spomenula Iveta Sopková, zástupkyňa riaditeľa gymnázia v Prešove. 

Na výsledok policajného zásahu čakalo v telocvični asi 300 študentov. Ďalší, ktorí mali vyučovanie v zadnej časti budovy, ostali zatvorení v triedach. "Nás iba zatvorili do triedy, že nesmieme vychádzať. My sme boli na ceste do učebne, tak nám len povedali, že sa máme vrátiť a sami sme nevedeli čo sa bude diať," dodali študentky gymnázia. 

Približne 800 študentov a zamestnancov školy mohlo opustiť školu až po skončení zásahu. Podozrenie na nebezpečnú výbušninu sa našťastie nepotvrdilo. "Polícia vedie trestné stíhanie pre trestný čin šírenie poplašnej správy," uzavrela Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy