Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrť na zadnom sedadle: Čelnú zrážku neprežila staršia žena
Zdielať na

Smrť na zadnom sedadle: Čelnú zrážku neprežila staršia žena

ZVOLEN / Hlavný ťah smerom na Detvu bol vo štvrtok, 2. februára, skoro ráno úplne neprejazdný. Pri Zvolene sa čelne zrazili dve autá. Záchranári odviezli do nemocnice troch ťažko zranených ľudí. Jedna osoba zrážku neprežila.

K dopravnej nehode došlo na ceste I/16 vo Zvolene pri závode Bučina, kde došlo k zrážke dvoch osobných áut. Vodič auta, ktoré prešlo do protismeru, za volantom údajne zaspal. Autá sa čelne zrazili v jednej zo zákrut. V aute, ktoré prešlo do protismeru sedel 20-ročný vodič, ktorý sa skoro ráno vracal domov z nočnej služby. Za volantom ho mala premôcť únava. Ako povedal, vraj sa prebral až na trúbenie. V tej chvíli už ale bolo neskoro, nárazu sa vyhnúť nedalo.

V aute, s ktorým sa zrazil, sedeli traja ľudia. Vodič viezol susedov, starší manželský pár. Cestovali na kontrolu do nemocnice. Na zadnom sedadle sedela žena, pre ktorú sa, žiaľ, nehoda skončila s fatálnymi následkami. Lekár skonštatoval jej smrť. "Na mieste dopravnej nehody dvoch osobných vozidiel sa nachádzali štyri zranené osoby, z ktorých jedna utrpela zranenie nezlučiteľné so životom," uviedol Martin Balko z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Cesta bola niekoľko hodín neprejazdná, na mieste bol aj znalec z odboru dopravy. Všetky ďalšie okolnosti budú predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy