Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na túto noc tak skoro nezabudne. Trojica cudzincov pripravila taxikárovi jazdu hrôzy
Zdielať na

Na túto noc tak skoro nezabudne. Trojica cudzincov pripravila taxikárovi jazdu hrôzy

ČADCA / Pred sudcu Okresného súdu v Čadci sa postavili traja Ukrajinci obvinení zo zločinu vydierania. Títo cudzinci mali na smrť vystrašiť muža z Kysúc, pričom jeden z nich mal mať dokonca v ruke aj nôž.

​Trojica mužov z Ukrajiny sa ocitla na Okresnom súde v Čadci potom, ako sa chceli zadarmo odviezť do Poľska. Podľa našich informácií krátko pred polnocou prišli vlakom do Kysuckého Nového Mesta a vzápätí nasadli do taxíka, pričom mali namierené smerom do Poľska. A taxikárovi pripravili jazdu hrôzy.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Čadci vedie vyšetrovanie v trestnej veci zločinu vydierania," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Podľa zdroja televízie JOJ vodiča taxíka vystrašili hneď potom, ako sa opýtal, či majú peniaze, aby mu zaplatili. Jeden z nich mu totiž hneď na to priložil nôž na krk. Čepeľ toho istého noža taxikárovi neskôr pritlačil aj k boku. "V súvislosti s uvedeným už obvineniu čelia traja muži. Bol spracovaný aj podnet na návrh na vzatie do väzby," uviedla Šefčíková.

Podľa sudcu pre prípravné konanie boli verzie Ukrajincov o tom, čo sa stalo v taxíku, rôzne a zvaľovali vinu jeden na druhého. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k veci poskytovať bližšie informácie," uzavrela Šefčíková. Za zločin vydierania im hrozí strata slobody až na desať rokov. Sudca všetkých troch mužov poslal do väzby, pričom sťažnosť proti jeho rozhodnutiu podal iba najmladší z nich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy