Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dopravná nehoda v Košiciach: Dieťa skončilo v nemocnici s ťažkými zraneniami
Zdielať na

Dopravná nehoda v Košiciach: Dieťa skončilo v nemocnici s ťažkými zraneniami

Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj

KOŠICE – V utorok, 31. januára, na poludnie došlo v Košiciach k vážnej dopravnej nehode. Maloletý chlapec utrpel po zrážke s osobným autom ťažké zranenia. Vodič pri nehode na košickom sídlisku Ťahanovce viedol vozidlo značky Volkswagen Jetta po Európskej triede v smere na Americkú triedu.

"Na úrovni zastávky MHD mu do jazdnej dráhy náhle vstúpilo maloleté dieťa, ktoré sa pred vstupom na vozovku dostatočne nepresvedčilo, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva. Po zrážke dieťa spadlo na cestu," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Podľa doterajších zistení malo dieťa na hlave kapucňu a bolo bez sprievodu zákonného zástupcu.

Predbežná lekárska správa hovorí o zraneniach s predpokladaným časom liečenia viac ako šesť týždňov. Dychová skúška alkohol v dychu vodiča nepotvrdila. "Kto z účastníkov akou mierou prispel k vzniku dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania dopravných policajtov," uviedla Mésarová. Polícia aj v tejto súvislosti vyzýva rodičov, aby svoje deti poučili o nástrahách, ktoré im v cestnej premávke môžu hroziť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy