Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obrovské plamene zničili skromné bývanie ženy a jej šiestich detí. Oheň sa zrejme šíril z piecky
Zdielať na

Obrovské plamene zničili skromné bývanie ženy a jej šiestich detí. Oheň sa zrejme šíril z piecky

RIMAVSKÁ SOBOTA / Pred dvomi mesiacmi od nej odišiel manžel a nechal ju samú so šiestimi deťmi. Po požiari je už ale táto rodina aj bez domova. O skromný príbytok ich pripravil oheň.

Do Rimavskej Seči vyrážali hasiči o pol desiatej večer. Izba aj kuchyňa boli celé v plameňoch. Zasahovali tri posádky z dvoch hasičských staníc. Profesionálom sa podarilo zachrániť susediacu unimobunku. A práve tam, u svojej sestry, bola matka šiestich detí na návšteve, keď u nej začalo horieť. Na požiar ich upozornila až suseda.

"Kým sme vybehli von, už boli obrovské plamene. Už som nevedela zvnútra nič zachrániť," povedala matka detí. Žena so šiestimi deťmi žila aj doteraz skromne, no požiar ich pripravil aj o to málo čo mali. Prišli nielen o strechu nad hlavou, ale aj o všetky osobné veci. "Všetko nám zostalo dnu. Doklady, rodné listy, jedlo v chladničke. Všetky topánky im tam zhoreli, oblečenie. Takto sme vybehli, bez kabátov," dodáva žena. 

Deti aj napriek zime pobehovali počas rozhovoru okolo svojej mamy vo svetríkoch, jej 11-ročná dcérka na nohách nemala ani topánky. Zúfalá žena netuší, kam sa teraz podejú. V obci býva aj jej matka, vraj ale nemajú dobré vzťahy. V unimobunke si kúrili v piecke. Za požiar môže pravdepodobne neodborne zapojený a vyvedený komín. "Riadne som zakúrila, aby bolo teplo. A určite bol silný plameň, tak rúra vypadla," dodala matka detí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy