Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič sa snažil uniknúť policajnej hliadke. Vo vysokej rýchlosti zrazil troch chodcov
Zdielať na

Vodič sa snažil uniknúť policajnej hliadke. Vo vysokej rýchlosti zrazil troch chodcov

BANSKÁ BYSTRICA / Vodič sa snažil uniknúť policajtom a zrazil pritom troch ľudí na chodníku. Vážna nehoda sa stala v Banskej Bystrici. Vodič prešiel podľa svedkov asi 300 metrov v protismere, pričom na križovatke nabúral do prichádzajúce auta. Odtiaľ ho odhodilo na chodník.

Policajná naháňačka priamo v uliciach Banskej Bystrice. Vodič na Fabii sa snažil uniknúť hliadke, ktorá ho chcela zastaviť. Strhol to do protismeru a prešiel asi 300 metrov až ku križovatke, kde narazil do prichádzajúceho auta. "Zrazu rana, airbag vystrelil, nestihol som nič, kedy som o 50 metrov ďalej, neviem, ako by som to rozdýchal," uviedol účastník nehody.

"Policajti sa pokúšali zastaviť, ale ten sa dal na útek. Vodič porušil viacero predpisov a havaroval," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Rozbehnuté auto po silnom náraze odhodilo na chodník, kde zrazilo troch ľudí, pričom najmladším je 18-ročný chlapec. Všetci traja chodci sa pri zrážke zranili, stav najmladšieho z nich je najvážnejší. Podľa záchranárov ide najmä o zlomeniny.

Vodič sa snažil utiecť a skryl sa v kríkoch, tam ho zadržali policajti. V aute s lučeneckými evidenčnými číslami viezol mladý vodič aj svoju priateľku. Oboch taktiež odviezli na ošetrenie do nemocnice. Alkohol u vodiča zistený nebol, ale pre podozrenie na omamné látky bol nariadený odber krvi. Podľa informácií TV JOJ šoféroval, hoci nemá vodičský preukaz. Prečo sa snažil hliadke uniknúť, budú vyšetrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy