Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V budove, kde sídli ministerstvo hospodárstva, zasahovali hasiči. Vybuchovali batérie
Zdielať na

V budove, kde sídli ministerstvo hospodárstva, zasahovali hasiči. Vybuchovali batérie

BRATISLAVA / Po explózii zostali rozbité okná aj vstupný vestibul. Hasiči zasahovali v budove, kde sídli ministerstvo hospodárstva. Vybuchli tam batérie, ktoré nabíjal prevádzkovateľ elektrických skútrov.

Krátko po šiestej hodine večer zasahovali hasiči na Votrubovej ulici, v budove ministerstva hospodárstva. Na prízemí komplexu, ktorý vlastní Slovenský plynárenský priemysel a priestory prenajíma okrem ministerstva aj ďalším subjektom, začali vybuchovať akumulátory. "Hasiči po príjazde na miesto udalosti prieskumom zistili, že na prízemí päťposchodovej budovy horia akumulátory do elektrických skútrov. Počas zásahu hasičov došlo v dôsledku požiaru následne aj k výbuchu," povedal Štefan Koči z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Bratislave. 

Výbuch poškodil okná aj vstupný vestibul. V prízemných priestoroch sídli firma, ktorá v Bratislave prevádzkuje požičovňu elektrických skútrov. "Okrem nej, bol mierne poškodený aj vstupný vestibul a došlo tiež k zadymeniu priľahlých priestorov. Pri udalosti nebol nikto zranený. Presné príčiny budú predmetom skúmania, pričom spoločnosť poskytuje príslušným orgánom plnú súčinnosť," dodal Ondrej Šebesta, hovorca SPP. 

Hasiči z budovy vyniesli všetky akumulátory a dlhšiu dobu ich chladili vodou. Škodu, ktorá vznikla následkom požiaru a výbuchov, vyčíslili na 190-tisíc eur. "Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha pri nabíjaní batérií. Pri udalosti zasahovalo 19 príslušníkov so 4 kusmi hasičskej techniky," uzavrel Koči. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy