Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na mieste vodiča nesedel nikto, spolujazdec bol pod vplyvom alkoholu. Vozidlo naprogramoval, aby išlo samo
Zdielať na

Na mieste vodiča nesedel nikto, spolujazdec bol pod vplyvom alkoholu. Vozidlo naprogramoval, aby išlo samo

MEDZILABORCE / Sediac na sedadle spolujazdca auto naprogramoval na jazdu a vybral sa na nákup. Problém bol ale v tom, že 56-ročný vozičkár auto riadil pod vplyvom alkoholu. Auto bez vodiča zaregistrovali v Medzilaborciach. Policajti muža obvinili a hoci si už vypočul právoplatný verdikt, vrásky na čele im robí znova.

"Tu jedna mu vycúvala, on sedel na spolujazdcovom sedadle, pozerám, auto ide. A za volantom nikto," povedal sused odsúdeného. Prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik informuje, že po príchode policajtov k vozidlu na mieste vodiča nesedel nikto a na spolujazdcovom mieste vpredu sedel 56-ročný muž. Policajtom uviedol, že vozidlo naprogramoval aby išlo samo a on sedel ako spolujazdec. 

Problém bol v tom, že mu auto riadil pod vplyvom alkoholu. Nafúkal viac ako 1,6 promile. Počas následnej kontroly navyše policajti zistili, že to nie je prvýkrát, čo si muž za volant sadol pod vplyvom alkoholu. Sudca ho zo skutku uznal za vinného. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Humenné uznaný za vinného z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov nepodmienečne," informuje hovorkyňa súdov v prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Tento verdikt prvostupňového súdu je právoplatný. Muž mal však nastúpiť do výkonu trestu. To sa však nestalo. "Po 56-ročnom mužovi z Vydrane bolo vyhlásené pátranie na základe príkazu Okresného súdu v Humennom," informuje prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Aktuálne policajti robia previerky k pobytu, aby si trest za jazdy pod vplyvom alkoholu odpykali v base. "Muža je potrebné dodať do ústavu na výkon trestu odňatia slobody, a to pre trestný čin Ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaný  v  súbehu s trestným činom marenia úradného rozhodnutia," dodáva Jana Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy