Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Niekoľkokrát ju napadol, pohrýzol do ruky a nožmi sa vyhrážal, že ju zabije. Za mrežami strávi štyri roky
Zdielať na

Niekoľkokrát ju napadol, pohrýzol do ruky a nožmi sa vyhrážal, že ju zabije. Za mrežami strávi štyri roky

PARTIZÁNSKE / Niekoľkokrát ju napadol, pohrýzol do ruky a s dvomi nožmi sa vyhrážal, že ju zabije. Peter z Partizánskeho takto podľa obžaloby násilím držal svoju priateľku v byte. Za mrežami strávi 4 roky.

"By som sa chcel ospravedlniť Valérii. Je mi to ľúto a budem za to pykať," vyjadril sa obžalovaný obeti priamo do očí. V osudný deň sa k nej ale správal oveľa horšie. Najskôr sa podľa obžaloby začali hádať. Potom na ňu zaútočil. 

"Následne ju udrel najmenej trikrát do tváre. Poškodená spadla na matrac, kde ju mal muž škrtiť," informuje trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Počas toho ako ležala na zemi ju pohrýzol do ruky. Potom akoby precitol a krvavé rany jej začal utierať. Len čo jej však zazvonil telefón, rozzúril sa opäť. "Ženu odtiahol do kuchyne, kde mal vytiahnuť dva kuchynské nože. Tieto chytil spolu s kľúčmi od uzamknutého bytu. Vystrašenej žene mal oznámiť, že nemá problém jej ublížiť a dobodať ju," dodáva Katarína Kuzmová. 

Žena ho prosila, aby ju pustil preč. Odmietol a násilím ju v byte držal až do rána. Potom odišla a zavolala policajtov. Okresný súd v Partizánskom vymeral útočníkovi 25 mesiacov za mrežami.  Prokurátorovi sa zdal trest mierny, a preto sa odvolal. Senát krajského súdu v Trenčíne sa s ním stotožnil. "Obžalovaný sa odcudzuje na úhrnný trest odňatia slobody na 4 roky," povedala predsedníčka senátu na trenčianskom krajskom súde. 

Poškodená sa po vynesení verdiktu rozplakala. Už na okresnom súde jeho konanie ospravedlňovala a vyhlásila, že traumu nemá z obžalovaného, ale z výšky trestu ktorý mu hrozí. Zdal sa jej prísny. Obžalovanému priťažilo aj to, že v čase spáchania skutku bol v podmienke. "Obžalovaný sa opakovane dopustil trestnej činnosti potom ako bol odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Skutku sa dopustil v skúšobnej dobe," vyjadrila sa sudkyňa Krajského súdu Trenčín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy