Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Po autonehode muža ho mala domov odviezť jeho príbuzná. Tá bola ale pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Po autonehode muža ho mala domov odviezť jeho príbuzná. Tá bola ale pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA / K bizarnej situácii došlo v nedeľu, 22. januára, predpoludním na diaľnici D2. Po tom, čo auto skončilo mimo cesty, prišla na miesto príbuzná jedného z účastníkov nehody. Tá mala vodiča odviezť domov. Neskôr sa ale ukázalo, že za volant si sadnúť nemôže.

​Bolo krátko po 9-tej hodine, kedy na zasneženej D2-ke skončil vodič vo zvodidlách. Na miesto tak smerovali bratislavskí dopravní policajti. Nehodu uzavreli ako škodovú udalosť. Muž si tak na pomoc zavolal svoju príbuznú, tá sa ale nepozdávala policajtom, a tak vykonali dychovú skúšku. "Vodičke bola pri dychovej skúške nameraná bola hodnota 0,29 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 0,60 promile," informoval hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Žena vykonala dychovú skúšku aj druhýkrát. S podobným výsledkom.

S nameranou hodnotou nebola spokojná, a tak náustok hodila na zem. Podľa informácií TV JOJ šlo o jeho 27-ročnú sestru. "Za toto porušenie pravidiel cestnej premávky jej hrozí finančná pokuta vo výške 150 až 800 eur a rovnako aj zákaz činnosti až na tri roky," pokračoval Szeiff. Paradoxom je, že z diaľnice odchádzala žena sediac na mieste spolujazdca a jej auto tak odšoféroval brat, ktorý spôsobil nehodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy